OLAYA MARÍN I NATÀLIA CEREZO
Arriba la tardor i amb ella les primeres tardes fredes ideals per quedar-se llegint a casa. En aquest número us recomanem diferents llibres que us poden acompanyar durant aquesta tardor!

Antologia literària per tornar a la infantesa, de diversos autors (Catedral, 2017)
Josep Lluís Badal, uns dels grans de la literatura catalana, aplega en aquest volum vint-i-dos joies d’autors com Sylvia Plath, Mercè Rodoreda, Anton Txékhov, Clarice Lispector, Katherine Mansfield o Yasunari Kawabata. Per a aquells que vulguin tornar a la infantesa de debò: plena de llum i de nostàlgia, però també de crueltat i de dolor.

Una temporada en Tinker Creek, d’Annie Dillard (Errata Naturae, 2017)
En aquest llibre exquisit i contemplatiu hi trobareu la visió d’Annie Dillard, guanyadora del premi Pulitzer del 1975 precisament amb Una temporada en Tinker Creek, un assaig sobre la temporada que va passar a Tinker Creek, a Virginia. Les descripcions de la natura us les faran passar de tots colors, ja que Dillard combina amb mestria la bellesa del boscos i dels rius amb la brutalitat de l’existència.

Canto jo i la muntanya balla, d’Irene Solà (Anagrama, 2019)
Experiències, realisme, mites, mort i vida són alguns dels elements d’aquesta obra. Un any després de la seva publicació, Irene Solà es manté al record dels lectors i lectores que han gaudit amb el seu Canto jo i la muntanya balla. Aquest llibre us transportarà a les muntanyes dels Pirineus i us farà viure-les gràcies a uns personatges molt especials.

El acontecimiento, d’Annie Ernaux (Tusquets, 2019)
Un relat colpidor d’una de les veus contemporànies més importants de la literatura francesa. Annie Ernaux escriu sobre el seu avortament l’any 1963, una època en què aquesta pràctica estava totalment prohibida. Ho explica a través dels pensaments actuals, les notes que va escriure en aquell moment i els seus records. Una història que segueix sent atemporal en molts indrets del món.

La mà esquerra de la foscor, d’Ursula K. Le Guin (Raig Verd, 2019)
Un viatge a un planeta llunyà on hi ha una nova espècie sense sexe fix ni rols de gènere. Ursula K. Le Guin, una de les referents de la ciència-ficció, va plantejar a La mà esquerra de la foscor temes tan actuals com la desigualtat de gènere, l’abús de poder o els interessos polítics. Una obra que us farà reflexionar sobre el temps, les relacions i la no-violència.

Queda’t amb mi, d’Ayòbámi Adébáyò (Angle Editorial, 2018)
Ayòbámi Adébáyò ens explica la història de la Yejide i l’Akin, un matrimoni monògam nigerià que ha de fer front a les crítiques per no poder tenir fills en una societat poligàmica. Dos personatges que han de fer front a les obligacions imposades pel seu entorn més proper i que han de lluitar per evitar un destí imposat.