RICARD I JESSICA
La pizza és un dels plats preferits de molta gent. Si voleu fer-la d’una manera original, avui us portem una recepta de pizza amb pa de pagès!

Ingredients:
– llesques de pa de pagès (Fleca Balmes; c/ Balmes, 156)
– salsa de tomàquet italià per a pizza
– 1 mozzarella fresca
– 1 carbassó
– 5 xampinyons
– ¼ de ceba tendra
– 40 gr. de formatge ratllat
– 4 ous de guatlla
– alfàbrega al gust
– oli picant al gust
Ingredients opcionals:
– pebrot escalivat laminat
– olives verdes tallades
Pas a pas:
1. Preescalfeu el forn a 180 graus i torreu les llesques de pa, un cop torrades traieu-les del forn i deixeu-les refredar mentre prepareu la resta d’ingredients.
2. Escorreu bé la mozzarella perquè deixi anar al mínim d’aigua possible durant la cocció i talleu-la en trossos petits.
3. Lamineu molt fi els xampinyons, el carbassó i la ceba tendra.
4. Poseu sobre les llesques de pa de pagès un cullerada de salsa de tomàquet i esteneu-la bé. Tot seguit poseu la mozzarella tallada sobre la base de tomàquet, i a sobre les làmines de carbassó, les làmines de xampinyons i la ceba tallada a la juliana.
5. És el moment de posar els ingredients opcionals, si els voleu.
6. Poseu-hi la resta de mozzarella que us hagi sobrat per sobre, el formatge ratllat i l’orenga.
7. Poseu-ho al forn amb calor a dalt i a baix fins que veieu que la mozzarella s’ha desfet i els ingredients s’han cuit.
8. Traieu-ho del forn i poseu a cada llesca de pa un ou de guatlla. Torneu-ho a enfornar tenint cura que no qualli el rovell de l’ou.
9. Traieu-ho del forn i poseu-hi per sobre fulles d’alfàbrega fresques al gust.
10. L’oli picant el podeu posar al final (per als més atrevits!).
Bon profit!
