Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som            Contacte

02 Jun, Friday
0° Călărași
teatre

Fem teatre? Una escena, una història

Visualitzacions 519

MARTA NAVARRO

Comença un nou any ple d’il·lusions, esperances i bons propòsits. Un nou viatge on vosaltres podeu ser els actors i les actrius principals. Escolliu els vostres personatges vitals i interpreteu-los a l’escenari del “teatre de la vida”.

Sabíeu que el teatre va néixer a Atenes, Grècia, entre els segles V i VI? La paraula teatre ve del terme grec Theàomai que significa “mirar, ser espectador”. Els atenesos celebraven rituals en honor a  Dionisi, deu del vi i la vegetació. Aquestes cerimònies van anar evolucionant cap al teatre, convertint-se en el temps en un dels principals pilars de la cultura grega.

El teatre com a eina terapèutica

El teatre és una eina per a l’autoconeixement i el creixement personal i professional. El teatre en la seva vessant lúdica i social genera espais de relació, expressió autèntica i honesta gràcies a la creació grupal. Aquest repte grupal fa que els participants tinguin un coneixement basat en la consciència personal dels seus propis potencials i punts de millora, més presència corporal i més control emocional. Així s’aconsegueix una responsabilitat pròpia per poder transformar aspectes importants de la nostra vida.

L’activitat teatral

Una escena i una història és el punt de partida d’una trobada al taller “teatre com a teràpia”.  Primer tenim un moment per compartir com és la nostra arribada i quines expectatives en tenim. El cos mana com a motor de sensacions i la consciència corporal pren protagonisme. Tot seguit, transitem per diferents escenes improvisades per trencar el gel, i per fi, la transformació ve de la mà de la presa de consciència de personatges antics i incòmodes. El riure és una bona eina per poder desfer-nos d’antics patrons tòxics. Ara sí! Passem a l’escena de la nostra nova història, no sense abans visualitzar els nous personatges que volem ser i així començar a experimentar que és fer l’activitat de teatre com a teràpia.

Som-hi! El teatre es fa present com la vida mateixa o és ficció? Ho veurem!

teatre
Els beneficis del teatre

Sabíeu que l’OMS (Organització Mundial de la Salut) defineix el teatre com un estat complet de benestar físic, mental i social? Us expliquem per què!

1. Potència les capacitats comunicatives i el desenvolupament personal

Per actuar davant d’un públic cal un treball previ personal per traspassar la timidesa i les barreres personals. L’ordre i la responsabilitat també es treballa.

2. Reforça l’expressió corporal

Actuar és una activitat on es comunica tot el cos, utilitzant-lo com a eina de treball per explorar el moviment i millorar la coordinació.

3. Millora la memòria més que el fòsfor o les cues de les panses

Els participants tenen més habilitats cognitives i afectives i són capaços de trobar amb més facilitat les paraules necessàries per expressar-se.

4. Us ajuda amb les matemàtiques

El teatre juga amb la imaginació de l’espectador i augmenta la seva sensibilitat cap a allò conceptual. Això predisposa al cervell a l’hora d’entendre els raonaments abstractes que s’utilitzen en l’aprenentatge de les ciències, com per exemple els números.

5. Augmenta l’empatia

Tindreu més capacitat per entendre les emocions dels altres. No cal estar d’acord amb l’altra persona, però això ajudarà a no confondre’s i a identificar la situació, afirmant i empatitzant amb l’altre.

 

Imatge capçalera: Sergio Baños @teatrocomoterapia (Londres)
You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×