Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som            Contacte

02 Jun, Friday
0° Călărași

Passegeu per l’Olimp dels déus al CaixaForum de Barcelona

Visualitzacions 831

OLAYA MARÍN

L’exposició ‘Art i mite’ ofereix una mirada sobre la mitologia grecoromana al llarg de la història a través de pintures, escultures i objectes que van del segle I aC fins a mitjans del segle XIX. Un recorregut per la mitologia clàssica a través de les obres de grans artistes, com ara Rubens, Ribera o Zurbarán.

Vuit seccions temàtiques

L’exposició s’organitza en vuit seccions temàtiques. A “Una història per explicar”, s’analitzen les fonts literàries principals que narren els mites grecs. “Els déus de l’Olimp” presenta els protagonistes d’aquests mites, mentre que “Esperits lliures” se centra en altres personatges secundaris. “Amor, desig i passió” reflexiona sobre la importància de l’amor i el desig com a generadors de relacions humanes i origen d’esdeveniments imprevisibles i transcendentals.

D’altra banda, “Faltes i càstigs” adverteix de les conseqüències fatals d’oposar-se als desigs divins. “Metamorfosis divines i humanes” analitza les transformacions físiques que es produeixen en varis d’aquests mites. “Herois” està dedicada als fills dels déus. Per últim, “La guerra de Troia” parla de la contesa en què déus i homes van combatre junts.

Mites contemporanis

L’exposició ha volgut contraposar el discurs clàssic de les peces artístiques amb la contemporaneïtat dels mites al segle XIX. És per això que s’ha incorporat un nou audiovisual on les veus actuals prenen la paraula per reflexionar sobre com han sobreviscut els mites clàssics a la cultura contemporània i com aquests narren idees actuals sobre l’amor, la bellesa, la naturalesa, el destí, la masculinitat o la feminitat. Durant el recorregut de l’exposició també es poden veure frases i idees projectades que conviden a fer-vos “grans preguntes” des d’aquesta visió contemporània.

En aquestes peces han participat escriptors com Luna Miguel, Bel Olid, Raül Garrigasait i Antoni Clapés; la il·lustradora Rocío Quillahuaman, la productora cultural i periodista Tania Adam i el cantant David Carabén.

 

Imatges: Fundació “La Caixa”

Entrada
You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×