Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som            Contacte

30 Mar, Thursday
0° Călărași

Recepta: paella de quinoa amb verdures

Visualitzacions 693

JESSICA I RICARD

Descobriu la recepta per fer una paella de quinoa amb verdures per a quatre persones!

Ingredients

oli verge extra

1 polsim de sal

200 gr. de quinoa

alls (1 o 1/2, al gust)

2 cebes morades mitjanes

1 pebrot verd (2 si són petits)

1 pebrot vermell mitjà

1 albergínia petita

1 carbassó mitjà

2 pastanagues mitjanes (o 1 si és gran)

2 tomàquets grans madurs ratllats

romanesco (quan no se’n tingui, brots tendres de coliflor o bròcoli).

1 litre de brou vegetal o suau de pollastre. Millor casolà, fet a casa (o un bric que sigui de qualitat)

formatge opcional (rul·lo de cabra).

PRODUCTES

Els podeu trobar en qualsevol superfície comercial, en aquest cas tots són del Caprabo de Travessera de Gràcia, tot i que els mateixos productes els podem adquirir, per exemple, a Casa Ametller (en aquest cas també de Travessera de Gràcia).

La quinoa es de cultiu ecològic, comprada a Veritas (també es troba a la secció del Caprabo de productes ecològics).

PREU

Baix.

Elaboració

Aquesta recepta no suposa més que uns 60-80 minuts i l’elaboració és força senzilla.

1. Comenceu per picar l’all molt fi i les verdures a daus petits tipus mirepoix.

2. En una paella (serveix per exemple la que fem servir per fer arròs) poseu l’oli a escalfar i tot seguit afegiu-hi l’all amb compte que l’oli no estigui massa calent, ja que sinó es cremaria (un truc perquè no es cremi es tenir-lo prèviament macerat amb una mica d’oli), tot seguit afegiu-hi la resta de les verdures començant per la ceba, un polsim de sal perquè sui i quan tot estigui una mica ros aneu-hi afegint la resta de les verdures. Deixeu per al final el carbassó i l’albergínia (que tenen una cocció més ràpida).

3. Sofregiu-ho tot a foc mitjà i un cop tingueu totes verdures ben rosses afegiu-hi el tomàquet ratllat deixant que redueixi l’aigua del tomàquet i es sofregeixi bé.

4. Per aixecar tots els sucres acumulats al fons de la paella podeu desglaçar amb un rajolí de vi ranci o de brandi, per exemple. Deixeu que l’alcohol s’evapori i afegiu-hi tot seguit la quinoa i el brou, escalfat prèviament. Preescalfeu el forn.

5. Prèviament haureu de passar la quinoa per aigua, filtrant-la bé amb un colador fi fins que l’aigua surti totalment transparent. Un cop estigui ben neta i escorreguda afegiu-la al sofregit de verdures i doneu-li unes voltes perquè s’integrin tots els ingredients.

6. A continuació, afegiu el brou de cop o a poc a poc. Si ho feu a poc a poc, segurament el resultat final serà més bo i també aconseguireu una mica de socarrat, ja que l’heu d’anar afegint quan veieu que es va enganxant al fons (però sense que es cremi, és clar).

7. Tasteu i rectifiqueu de sal si és necessari (teniu en compte que si el brou és de bric ja en porta).

8. Els últims 5 minuts de cocció doneu-li cop de forn.

Salut!

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×