JESSICA I RICARD
Descobriu la recepta per fer uns boníssims bunyols de quaresma!
INGREDIENTS
500 gr. de farina
50 gr. de llet sencera
un rajolí d’anís sec
50 gr. de sucre blanc o sucre integral de canya
50 gr. de llevat
3 gr. de sal
2 ous
400 gr. sucre blanc per arrebossar els bunyols un cop fregits
½ litre d’oli verge extra i/o d’oli d’oliva suau (per fregir)
un polsim de canyella
ON COMPRAR ELS PRODUCTES?
Els podeu trobar a qualsevol establiment comercial d´alimentació. En aquest cas els productes escollits els hem comprat al Caprabo, a Casa Ametller i al Mercadona de Travessera de Gràcia. A qualsevol botiga especialitzada de barri i als mercats municipals podreu adquirir bons productes de proximitat.
La quinoa es de cultiu ecològic, comprada a Veritas (també es troba a la secció del Caprabo de productes ecològics).
PREU
Baix.

Elaboració
1. Començarem per fer un volcà amb la farina a una superfície plana i llissa, com ara el marbre de la cuina. Hi afegirem els ous, el llevat, el sucre i la sal. Seguidament, hi anirem afegint la llet a poc a poc, mentre ho barregem tot. La massa no s’ha d’enganxar a les mans.
2. Deixarem la massa reposar dins un bol de vidre en un lloc sec fins que la massa sigui el doble de gran (podem tapar el recipient amb un drap humit). Un cop estigui, la embolicarem en un paper transparent i la deixarem reposar a la nevera.
3. Al dia següent, treure’m la massa i farem tires com si féssim croquetes. Tallarem porcions d´entre 2 cm i 4 cm, ens mullarem les mans amb l’oli i agafarem les porcions. En farem una forma arrodonida on marcarem el centre amb els dits per donar-li la forma de bunyol.
4. Quan tinguem tots els bunyols fets, ja els podrem cuinar. Els fregirem fins que quedin ben daurats i els deixarem escórrer en un colador o paper absorbent.
5. Tot seguit els remullarem amb l´anís sec i seguidament els arrebossarem amb el sucre que tindrem en un bol o en una safata.
6. Si us agrada la canyella, la podeu incorporar a la massa o a sobre dels bunyols ensucrats.
Salut!