OLAYA MARÍN
La primavera ja s’ha instal·lat a les nostres vides a través dels dies càlids, les llargues tardes i l’arribada tan esperada de les de fruites i verdures. Les fruiteries s’omplen de fruites de tots els colors, com ara les maduixes, les cireres, els albercocs, les nespres, els gerds o els nabius. També trobem carxofes i els primers pebrots, cogombres i tomàquets de la temporada.

Fruits vermells
Tot i que durant l’any podem trobar una gran varietat de fruits vermells a les botigues, la temporada idònia para consumir-los és durant la primavera i l’estiu. Els nabius es poden consumir del maig al setembre, els gerds del juny al juliol, les maduixes del març al juny i les cireres del maig al juliol.
Compten amb una gran varietat de beneficis, gràcies al seu alt nivell de fibra i antioxidants. És un snack ideal perquè aporten vitamina C i tenen propietats neuroprotectores i antiinflamatòries. Per exemple, els nabius són bons per a la memòria i per prevenir infeccions de les vies urinàries. D’altra banda, les cireres ajuden a agafar la son gràcies a la melatonina.
Aquestes fruites es poden menjar tal qual, però es poden fer servir per fer una gran varietat de postres, com ara als gelats, als batuts o a la melmelada.

Verdures de temporada
Sabíeu que els pebrots tenen el doble de vitamina C que les taronges? És una verdura molt rica en vitamines que es pot fer servir a qualsevol plat. També destaca pels minerals que té, com ara el potassi, el magnesi, el fòsfor i el calci. Els pebrots vermells, grocs o verds no poden faltar a la vostra nevera ara que comença la temporada de recol·lecció.
Però sense dubte, la joia d’aquesta temporada és el tomàquet. Millora la circulació de la sang, és diürètic, antioxidant i cuida de la nostra pell. A més, durant l’estiu podem trobar moltíssimes varietats, com ara el tomàquet de Montserrat, el de pera, el kumato o el cherry.
Quines fruites i verdures preferiu? Ens ho podeu explicar a les nostres xarxes socials!