Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som            Contacte

19 Oct, Tuesday
0° Călărași

Recepta: coca de pinyons i crema

Visualitzacions 667

JESSICA I RICARD

Gaudiu de la revetlla de Sant Joan amb aquesta boníssima coca de pinyons i crema. Us animeu a fer-la?

INGREDIENTS PER A LA CREMA

– 500 ml de llet sencera

– 100 g de sucre llustre

– 6 g de sucre avainillat

– 35 g de maizena

– 35 g de mantega

– 1 canonet de canyella

– 1 pell de llimona

– 3 rovells d’ous ecològics

– 2 masses de pasta de full

– 50 g pinyons

ON COMPRAR ELS PRODUCTES?

Els podeu trobar en qualsevol establiment comercial d’alimentació, en aquest cas els hem trobat tots a les botigues Ametller Origen. 

Elaboració

Primer de tot heu de fer la crema per farcir la pasta de full.

1. Poseu en un cassó 375 ml de llet, amb el canonet de canyella, la pell de llimona i el sucre avainillat a escalfar, quan comenci a bullir aparteu-ho del foc perquè es refredi.

2. Mentrestant poseu la resta de la llet en un bol, afegiu-hi el sucre i remeneu fins que s’integri tot, després incorporeu-hi la maizena i torneu-ho a remenar, un cop integrat, afegiu-hi els rovells d’ous i barregeu-ho fins que quedi tot mesclat de manera homogènia.

3. Un cop la llet calenta s’ha refredat, traieu-ne el canonet de canyella i la pell de llimona. Ja podreu barrejar les dues preparacions i tornar a posar-ho tot al foc.

4. Un cop al foc, no podeu deixar de remoure-ho en cap moment (millor fer-ho amb una cullera de fusta). A poc a poc veureu que la preparació va agafant consistència. Us podeu ajudar d’una batedora manual per remenar-ho enèrgicament i que no quedin grumolls.

5. Apagueu el foc, retireu-ho de la font d’escalfor i afegiu-hi la mantega, barregeu-ho fins que aquesta es desfaci.

6. Aboqueu la crema en un altre recipient perquè es temperi.

Tot seguit heu de muntar la coca.

1. Agafeu una placa de massa de pasta de full, estireu-la una mica amb un corró, i poseu-la sobre la safata del forn aprofitant el mateix paper de forn que porta la massa.

2. Poseu la crema, que ja estarà freda, sobre la massa, deixant un centímetre sense crema als marges.

3. Després estirareu una mica la segona massa amb el corró i la poseu-la a sobre de la crema. Segelleu les masses amb els dits perquè no s’escapi la crema en enfornar. Us podeu ajudar d’una cullera per fer les marques.

4. Poseu sobre la massa els pinyons prèviament remullats durant 20 minuts en aigua (això ajudarà que no es cremin) i poseu-hi força sucre blanc per sobre.

5. Enforneu 35 minuts a 200° (forn prèviament escalfat).

6. Si veieu que els marges es comencen a torrar més del compte podeu posar un paper d’alumini als voltants.

 

Desitgem que us agradi i que tingueu una bona revetlla de Sant Joan!

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×