OLAYA MARÍN
A l’estiu és imprescindible mantenir-se hidratats i frescos per fer front a les altes temperatures. Una manera d’aconseguir-ho és menjant fruites estiuenques perquè tenen molta aigua i són poc calòriques. Prendre entre tres i cinc peces de fruita al dia aporta vitamines i nutrients essencials que contribuiran al millor funcionament de l’organisme.
Tot i els múltiples beneficis que es coneixen de la fruita, a molta gent li costa incorporar aquest aliment a la seva dieta diària. Si sou d’aquells que us costa menjar més d’una fruita al dia, una alternativa saludable és fer batuts. A diferència dels sucs, els batuts sí que contenen tota la fibra de la fruita, mantenint així la majoria dels nutrients. Si no sabeu quins batuts de fruita per fer-vos durant l’estiu, aquí us deixem algunes idees!
Batut de plàtan i maduixa
Ingredients:
– 1 plàtan
– 150 o 250 gr de maduixes
– 110 ml de llet o 1 iogurt
Elaboració:
1. Congeleu les maduixes i el plàtan sense pell durant tres hores
2. Un cop estigui congelat, poseu tots els ingredients a una batedora a velocitat mitja fins que estiguin tots els ingredients integrats

Batut de síndria
Ingredients:
– 150 gr de síndria
– 110 ml de llet
– 1 plàtan (opcional)
Elaboració:
1. Talleu la síndria i congeleu-la tres hores
2. Poseu tots els ingredients a una batedora a velocitat mitja. Si voleu que quedi més dens, podeu optar per posar un plàtan

Batut de meló i pinya
Ingredients:
– 120 gr de meló
– 75 gr de pinya
– 1 iogurt
Elaboració:
1. Si us ve de gust, podeu congelar prèviament el meló i la pinya
2. Afegiu a la batedora tots els ingredients a velocitat mitja
3. Per aconseguir un sabor més dolç, podeu optar per afegir una mica de mel

Batut de fruits vermells
Ingredients:
– 150 gr de fruits vermells, com per exemple mores, gerds, nadius, maduixes, cireres o groselles.
– 1 iogurt
– 50 ml de suc de taronja (opcional)
Elaboració:
1. Congeleu els fruits vermells o compreu-los ja congelats
2. Poseu a la batedora els ingredients a velocitat mitja
3. Si voleu un batut menys dens, podeu afegir suc de taronja
