Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som            Contacte

19 Oct, Tuesday
0° Călărași
recepta babaganuix

Recepta: babaganuix

Visualitzacions 699

JESSICA I RICARD

Babaganuix és un aperitiu saludable per compartir amb els amics durant un sopar de tardor. Us animeu a fer-ho?

Ingredients per compartir entre dues i quatre persones

– 2 albergínies

– una mica d’herbes fresques tipus menta, coriandre i julivert

– el suc de mitja llima

– una cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra

– sal i sal en escames

– pebre

– un xic de comí

– un xic de pebre vermell dolç

– una cullerada de tahina

– opcional: un o dos grans d’all escalivat

– opcional: iogurt tipus grec (no edulcorat ni ensucrat) per emulsionar

– llavors de sèsam

– pa de pita

– bastonets de pastanaga

recepta babaganuix
Elaboració

Talleu les albergínies per la meitat i marqueu-les diagonalment amb el ganivet en totes dues direccions, salpebreu-les i afegiu-hi un rajolí d’oli d’oliva verge extra. Escaliveu-les al forn prèviament escalfat a més o menys 180-200º, en una mitja hora ja estaran llestes.

Si hi voleu afegir all, aprofitant el forn els podeu escalivar sencers i amb pell junt amb l’albergínia i després afegir-hi la polpa (amb un parell d’alls escalivats seria més que suficient), el perfum de l’all escalivat sempre serà infinitament més bo i digestiu que no pas afegir-hi all cru.

Deixeu que es refredin i tot seguit buideu les albergínies amb una cullera o forquilla. Aboqueu la carn de les dues albergínies en un bol i afegiu-hi el suc de mitja llima, les herbes fresques, espècies diverses i un rajolí d’oli. Aboqueu-ho dins el robot de cuina (si en teniu) o dins d’un vas de batedora o estri similar que tingueu. Tritureu-ho fins a emulsionar, si ho voleu més cremós hi podeu afegir un xic de iogurt tipus grec (el podeu comprar amb matèria grassa baixa i sense sucre), si veieu que queda massa espès hi podeu afegir un rajolí d’aigua per ajudar a emulsionar. Tasteu-ho i rectifiqueu de sal i pebre.

Un cop feta l’emulsió aboqueu-ho en un plat fons. Per emplatar-ho i que quedi bonic, des del centre del plat cap a fora, amb la punta d’un ganivet pla, podeu fer una espiral que ens servirà per fer un “riu” d’oli d’oliva verge extra. Poseu al gust de cadascú, al centre del plat, una bona cullerada de iogurt crec, un polsim de pebre vermell, les llavors de sèsam i les herbes fresques picades i una mica de sal en escames o pebre, si en voleu.

Ho podem acompanyar de tires de pa de vidre torrat, pa de pita, bastonets de pastanaga, bastonets d’api, piparres… el que vulgueu.

Bon profit!

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×