Us animeu a fer aquesta crema de bròquil amb pa torrat d’espelta i oli de romaní?

Ingredients (per a 4 persones):
1 bròquil
1 ceba de Figueres
1 porro
1 pastanaga
10 cullerades d’oli d’oliva verge
1,2 l de brou vegetal
1 branca de romaní
1 torrada de pa d’espelta

Elaboració:
1. Peleu els ingredients i talleu-los en trossos petits. Afegiu la meitat de l’oli a una cassola i sofregiu-hi la ceba, el porro i la pastanaga a foc lent, fins que estigui ben fosc. Incorporeu-hi el bròquil i saltegeu-ho uns 5 minuts.
2. Afegiu-hi el brou vegetal i bulliu-ho a foc lent uns 15 minuts.
3. Mentrestant, talleu la llesca de pa d’espelta en petits daus, escalfeu a foc suau l’oli restant en una paella, incorporeu-hi el pa i fregiu-ho fins que tingui un color daurat.
4. Retireu-ho. Al mateix oli, poseu-hi la branca de romaní i deixeu-ho reposar fins que aromatitzi l’oli.
5. Quan passi el temps de cocció de les verdures, tritureu-les amb un raig d’oli cru i serviu la crema amb els daus de pa torrat, l’oli de romaní i un polsim de pebre molt.
Bon profit!
____
Patricia Pujadas, apassionada de la cuina des que era molt petita i creadora de CASA FILOMENA, una casa d’hostes amb encant i tracte familiar al nucli antic de Sarrià. Amb dues habitacions d’estil rústic i elegant, un jardí romàntic i una cuina amb productes frescos i de proximitat, és el lloc ideal per relaxar-se. Cuiden fins al més petit detall perquè gaudiu d’una estada única. Des d’aquest petit refugi a Barcelona, aposten amés pel turisme conscient, responsable i sostenible. www.casafilomenabcn.com