JESSICA I RICARD
Una recepta per una torrada d’alvocat amb ou per a dues persones. Fàcil de fer i molt econòmica, pot servir perfectament com un plat principal o per fer un brunch.

Ingredients:
∙ 1 alvocat
∙ Oli verge extra
∙ ½ llima
∙ Unes gotes de tabasco o de sriracha
∙ Sal en escames o tipus Maldon
∙ Pebre vermell dolç o picant, segons es vulgui
∙ Pebre negre acabat de moldre
∙ Coriandre fresc
∙ 4 llesques de pa (en aquest cas és un pa ecològic i sense gluten).
∙ 4 raves
∙ 2 ous ecològics
∙ Llavors (les que hi vulgueu posar: de rosella, xia, lli, sèsam…), en aquest cas són de sèsam negre, també ecològiques

Elaboració:
Primer de tot farem una espècie de guacamole sense ceba ni tomàquet, encara que hi podeu posar ceba morada adobada, que li dona bon toc (millor que crua, que repeteix), tomàquet no n’hi poseu, ja que oxida l’advocat. Amb una forquilla, esclafeu l’advocat, que estigui madur però amb un bon color verd, i afegiu-hi una cullerada d’oli verge extra, el suc de mitja llima, sal, pebre i unes gotes de tabasco al gust. Un cop preparat, reserveu-ho en un plat o bol amb l’os de l’advocat, que també evitarà l’oxidació. Enfilmeu-ho i reserveu-ho a la nevera.
Tot seguit torreu el pa en una graella. Si el torreu amb unes gotes d’oli i unes herbes provençals, li donareu un toc molt guai, però a foc mitjà-baix perquè no es cremi.
Un cop torrat reserveu-lo, espereu que refredi i afegiu-hi tot seguit el guacamole. Mentrestant, aneu fent els ous (poden ser ferrats, escalfats o com els vulgueu coure, sempre que el rovell quedi líquid), ajunteu ambdues torrades i afegiu-hi l’ou per sobre, coroneu-ho amb un bon raig d’oli verge extra i unes escames de sal. També ho podeu acompanyar d’uns ravenets laminats. Remateu-ho per sobre amb les llavors i unes gotes de sriracha, que li donaran un punt picantet molt bo (als que no us agradi el picant, no n’hi poseu).
I bon profit!