Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som            Contacte

02 Jun, Friday
0° Călărași

Animals viatgers

Visualitzacions 1.11Kırşehir

EVA ALVAREZ FIGUERAS, veterinària especialista en animals exòtics

Amb l’arribada de l’estiu als que tenim mascotes se’ns planteja sempre el mateix dubte, què fer-ne? Puc viatjar i gaudir junts de les vacances? Cada vegada més, veiem a les xarxes que és possible, que hi ha mascotes que viatgen sempre amb els seus amos.

Una de les principals qüestions és si la nostra mascota s’adaptarà o tolerarà els canvis, els transports, els ambients i les persones desconegudes, etc. O si s’estressarà, incomodarà o espantarà. Cadascú coneix el seu animal i cadascun té la seva personalitat. L’ideal seria acostumar-los ja des de cadells. Si no se n’està segur, es poden fer proves curtes per veure com reacciona a diferents tipus de transports o situacions. I si el vostre animal no és apte per viatjar, aleshores teniu les alternatives de buscar un familiar o un amic, una residència o cuidadors a domicili.

L’altra qüestió és si el transport, els hotels, les platges, etc. accepten tenir mascotes.

Aquí us deixo algunes dades sobre aquest tema, però us haureu d’informar dels requisits i condicions exactes de cada lloc abans de viatjar-hi.

TRANSPORT

Metro: A Sevilla i Palma de Mallorca no es permet l’entrada d’animals. A Granada, Màlaga, València i Bilbao poden viatjar amb transportí. A Madrid i Barcelona poden viatjar gossos amb corretja i morrió.

Bus: poques ciutats espanyoles permeten pujar gossos a l’autobús amb corretja, i moltes altres les accepten amb transportí.

Tramvies: A Alacant, Múrcia, València, Castelló de la Plana, Sevilla i Santa Cruz de Tenerife es permet l’entrada en transportí. A Madrid, Parla, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, ​​Saragossa, Bilbao i Vitòria es permeten gossos amb corretja i morrió.

Avió: Moltes línies aèries admeten mascotes als seus avions, però cadascuna té les seves normes i cal informar-se’n bé. Si viatgeu fora d’Espanya assegureu-vos bé dels requisits d’entrada a cada país a les ambaixades i de la documentació, vacunes i desparasitacions, i si necessitareu quarantena.

Vaixells: La majoria de companyies navilieres ofereixen cabines per viatjar amb mascotes. També tenen l’opció de gàbies grans i cobertes o casetes de calma que disposen de càmeres de videovigilància, de manera que podreu veure la vostra mascota des del telèfon. I també hi ha l’opció de portar-los amb transportí si són petits. Consulteu les condicions de cada naviliera.

HOTELS

Cada cop més hi ha més hotels que ofereixen aquest servei per captar més clients, cal no oblidar que el 46% de les llars espanyoles posseeix una mascota i que hi ha 20 milions de mascotes a Espanya. A Catalunya, més de 800 establiments ofereixen allotjament per a les nostres mascotes. Generalment als cercadors d’allotjaments teniu l’opció de seleccionar la casella “se acepta mascota” al filtre de cerca (Booking, TripAdvisor…). Algunes altres webs especialitzades us poden ajudar (vegeu els enllaços més avall). En general, els que accepten mascotes accepten que s’allotgin amb els amos a les habitacions, encara que també hi ha alguns hotels amb guarderia i activitats per a mascotes. Cada hotel té les seves regles i haureu d’informar-vos bé de quines són. Els càmpings i les cases rurals solen ser els que més accepten mascotes per estar en un ambient més obert i natural.

BARS/RESTAURANTS

En matèria de sanitat, les comunitats autònomes i els ajuntaments tenen competències. A totes les comunitats autònomes (excepte Aragó) la llei és permissiva, és a dir, els animals poden entrar al menjador, però no a les àrees de preparació de menjar (cuina i barra de bar). Després cada ajuntament pot imposar les seues normes. Només 3 ciutats a Espanya ho tenen prohibit i no es pot entrar ni al menjador (Santander, Pamplona i Melilla). I per últim, cada establiment pot decidir si accepta mascotes o no.

PARCS NACIONALS

A Espanya comptem amb 16 parcs nacionals, dels quals 10 admeten l’entrada de gossos amb corretja (Aigüestortes, Estany de Sant Maurici, Picos de Europa, Ordesa, Mont Perdut, Cabañeros, la serra de Guadarrama, Monfragüe, Sierra Nevada, Serra de les Neus, Garajonay i Las Cañadas del Teide).

PLATGES

De nou les comunitats autònomes i ajuntaments tenen potestat per regular l’accés a les platges. Aquí teniu el mapa de les platges espanyoles dog-friendly.

Mapa d’Espanya de les platges aquí

CONSELLS PER A LES NOSTRES MASCOTES VIATGERES

1. Tingueu tota la documentació (cartilla sanitària, certificat veterinari), vacunacions al dia i desparasitació preventiva. Consulteu amb el veterinari.

2. Feu-vos un llistat de clíniques i hospitals veterinaris 24 h a prop dels llocs que visiteu.

3. Porteu un kit mèdic amb gases, benes autoadhesives, clorhexidina, productes per als coixinets, netejador d’orelles i sèrum fisiològic o llàgrimes artificials per als ulls, termòmetre, medicaments i suplements (antiinflamatoris, vitamines, etc.). Feromones de familiarització per al transportí, cotxe o allotjament.

4. Prepareu un altre kit de viatge: pinso sec/llaunes, tovallola, xampú, raspall, tallaungles, manta/coixí, abeurador/menjadora portàtil, sorral portàtil, sorra, joguines, motxilla/transportí portàtil, morrió, corretja, arnès, etc.5

5. Posar-li el microxip és més que una recomanació. Graveu-li el nom i el vostre telèfon al collar.

I BON VOYAGE!

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×