JESSICA I RICARD
Recepta fer una sopa freda de meló per a 4 persones. Fàcil i molt refrescant!

Ingredients:
∙ ½ meló de la varietat que vulgueu d’aproximadament uns 750 g (en aquest cas és de la varietat del Brasil, que és una mica més dolç), podeu reservar-ne unes boles petites per decorar
∙ un iogurt grec (es pot substituir per formatge fresc, 150 ml de nata líquida per cuinar, iogurt normal…)
∙ una cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra
∙ Un grapadet de sal en escames, tipus Maldon, flor de sal
∙ Pebre acabat de moldre al gust
∙ Unes fulles de menta (si són petites almenys 10 o 15 fulles), reserveu-ne algunes per decorar
∙ Tires o encenalls de pernil ibèric
∙ Ingredients opcionals: és una recepta molt versàtil i admet infinitat de variacions, també podem afegir al gust un cogombre petit, unes gotes de llimona o de llima, unes fulles de coriandre, bitxo fresc i qualsevol tipus de brots verds frescos o cibulet picat per decorar.

Elaboració:
És una recepta ben senzilla, el primer pas serà que netegeu el meló i en talleu la polpa en daus irregulars. Piqueu la menta i talleu el pernil en tires fines. També podeu comprar encenalls de pernil ibèric i no caldrà tallar-los, com tot, com més bo sigui el pernil més bo serà el resultat final. En un robot de cuina o en una batedora, poseu el meló tallat a daus amb la sal, pebre i un raig d’oli, bateu-ho fins que quedi una crema homogènia. Si us agrada el cogombre en podeu posar un de petit i batre-ho junt amb el meló (en aquesta recepta, però, no n’hi hem posat). Tot seguit afegiu-hi el iogurt grec (o un altre lacti que tingueu a mà). S’hi afegeix aquest tipus de lacti perquè és més cremós, i donarà un punt més de textura a la sopa. També afegiu-hi unes fulles de menta i bateu-ho de nou fins que quedi una sopa ben fina (en aquest punt també hi podeu afegir al vostre gust unes gotes de llima i unes fulles de coriandre fresc, i si sou atrevits una mica de bitxo fresc com l’ají, per exemple per donar-li un punt més caribeny).
Si voleu la sopa molt fina, la podeu passar per un colador xinès, i si us agrada més cremosa aleshores no caldrà i la podeu deixar tal qual.
Reserveu la sopa a la nevera almenys un parell o tres d’hores, i quan veieu que ja està ben freda serviu-la en un plat ben fons o en un bol i afegiu-hi, per decorar, una mica més de menta fresca picada o en fulles, si són petites, un rajolí d’oli d’oliva verge extra, unes escames de sal, un polsim de pebre acabat de moldre i el pernil, que podeu afegir tal qual, o si voleu prèviament saltejat.
Per a aquells que no pugueu prendre productes lactis, els podeu substituir per altre ingredient vegetal o directament no posar-n’hi.
I si no mengeu carn, doncs en lloc de posar-hi pernil, podeu decorar junt amb la menta amb uns brots verds frescos o cibulet picat, per exemple, o posar-hi també unes boletes de meló d’una altra varietat per donar-li un altre color.
Millor consumir la sopa el mateix dia.
I bon profit!