Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som            Contacte

18 Aug, Thursday
0° Călărași

Recepta: sopa freda de meló

Visualitzacions 1.06Kırşehir

JESSICA I RICARD

Recepta fer una sopa freda de meló per a 4 persones. Fàcil i molt refrescant!

Ingredients:

     ½ meló de la varietat que vulgueu d’aproximadament uns 750 g (en aquest cas és de la varietat del Brasil, que és una mica més dolç), podeu reservar-ne unes boles petites per decorar

     un iogurt grec (es pot substituir per formatge fresc, 150 ml de nata líquida per cuinar, iogurt normal…)

     una cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra

     Un grapadet de sal en escames, tipus Maldon, flor de sal

     Pebre acabat de moldre al gust

     Unes fulles de menta (si són petites almenys 10 o 15 fulles), reserveu-ne algunes per decorar

     Tires o encenalls de pernil ibèric

∙     Ingredients opcionals: és una recepta molt versàtil i admet infinitat de variacions, també podem afegir al gust un cogombre petit, unes gotes de llimona o de llima, unes fulles de coriandre, bitxo fresc i qualsevol tipus de brots verds frescos o cibulet picat per decorar.

Elaboració: 

És una recepta ben senzilla, el primer pas serà que netegeu el meló i en talleu la polpa en daus irregulars. Piqueu la menta i talleu el pernil en tires fines. També podeu comprar encenalls de pernil ibèric i no caldrà tallar-los, com tot, com més bo sigui el pernil més bo serà el resultat final. En un robot de cuina o en una batedora, poseu el meló tallat a daus amb la sal, pebre i un raig d’oli, bateu-ho fins que quedi una crema homogènia. Si us agrada el cogombre en podeu posar un de petit i batre-ho junt amb el meló (en aquesta recepta, però, no n’hi hem posat). Tot seguit afegiu-hi el iogurt grec (o un altre lacti que tingueu a mà). S’hi afegeix aquest tipus de lacti perquè és més cremós, i donarà un punt més de textura a la sopa. També afegiu-hi unes fulles de menta i bateu-ho de nou fins que quedi una sopa ben fina (en aquest punt també hi podeu afegir al vostre gust unes gotes de llima i unes fulles de coriandre fresc, i si sou atrevits una mica de bitxo fresc com l’ají, per exemple per donar-li un punt més caribeny).

Si voleu la sopa molt fina, la podeu passar per un colador xinès, i si us agrada més cremosa aleshores no caldrà i la podeu deixar tal qual.

Reserveu la sopa a la nevera almenys un parell o tres d’hores, i quan veieu que ja està ben freda serviu-la en un plat ben fons o en un bol i afegiu-hi, per decorar, una mica més de menta fresca picada o en fulles, si són petites, un rajolí d’oli d’oliva verge extra, unes escames de sal, un polsim de pebre acabat de moldre i el pernil, que podeu afegir tal qual, o si voleu prèviament saltejat.

Per a aquells que no pugueu prendre productes lactis, els podeu substituir per altre ingredient vegetal o directament no posar-n’hi.

I si no mengeu carn, doncs en lloc de posar-hi pernil, podeu decorar junt amb la menta amb uns brots verds frescos o cibulet picat, per exemple, o posar-hi també unes boletes de meló d’una altra varietat per donar-li un altre color.

Millor consumir la sopa el mateix dia.

I bon profit!

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×