REDACCIÓ LA POSITIVA
Us proposem alguns llibres per emportar-te de viatge durant aquest estiu.

Anhelo de raíces, de May Sarton (Gallo Nero, 2020)
En aquest llibre, l’escriptora May Sarton escriu les seves memòries. Relata com va arribar a Nelson, un poble perdut on va comprar una casa que va haver de restaurar. Reflexiona sobre la solitud, l’amistat i la natura amb una narrativa pausada i descriptiva, que aporta molta calma al lector després de llegir cada capítol.

Mal educada, de Gemma Blat
Es tracta d’un llibre inclassificable, que no és ficció, sinó tot el contrari, perquè tots els personatges que hi surten pertanyen a la realitat. Aquest és un llibre políticament incorrecte i, a més del tema de l’educació, tracta de la llibertat i conté unes vivències molt especials per recordar.

Tripfulness, de Xavier F. Vidal (Mirahadas, 2022)
Tripfulness, a la venda des del 27 de juny a través de l’Editorial Mirahadas, són les cròniques i reflexions de Xavier F. Vidal després d’haver viatjat en solitari a més de 30 països entre el 2016 i el 2021. A Vidal, molt més que els monuments en si, li interessa saber què hi ha al darrere. Perquè el que veiem no deixa de ser una manera d’entendre el món portada a la pràctica per part de les diferents cultures. Busca no només visitar, sinó també conèixer com és el pensament d’un poble, per què i com se n’ha configurat la cosmovisió. A la primera part narra les seves experiències a diversos països, alguns tan poc turístics com el Pakistan, Nigèria, Algèria, el Sudan o Moldàvia, i es pregunta com es materialitzen les seves creences i què tenen en comú la majoria en haver nascut després del desmembrament de grans règims. A la segona part, l’autor reflexiona sobre què és viatjar per a ell. Per què i com ho fem? Té alguna cosa de savi? Viatjar, per a Vidal, no és desconnectar, ben al contrari: és un ensenyament per fer front a la quotidianitat que és, sens dubte, l’aventura més difícil de totes.

Manual de uso de los NFT, de Matt Fortnow i Qu Harrison Terry (Empresa Activa)
Els NFT estan de moda. Són les sigles de non fungible tokens i s’utilitzen per designar actius digitals que són únics i irrepetibles. Suposen una novetat en un món on no sol haver diferències entre arxius digitals: no distingim entre l’original i la còpia, a diferència del món físic. Però gràcies a la tecnologia blockchain, la mateixa de les criptomonedes, ara ja es poden fer obres d’art i altres creacions singulars, fet que ha obert un gran mercat. Manual de uso de los NFT, de Matt Fortnow i Qu Harrison Terry, recentment editat per l’editorial Empresa Activa, ajuda a crear, comprar i vendre NFT de manera segura.

El héroe del bus nocturno, d’Onjali Q. Raúf (La Galera, 2021)
Si busqueu una novel·la que parli sobre el bullying i les segones oportunitats, aquesta és la nostra recomanació. El protagonista, fart que sempre el castiguin i que tothom pensi que és dolent, decideix demostrar que és un heroi. A partir de 12 anys.

L’Akita i els grizzlys, de Carolina Solé, amb il·lustracions de Gaya Wisniewski (Nórdica Libros, 2022)
L’Akita viu al bosc polar, on només hi ha neu, silenci i… els ossos grizzlys’ que apareixen sense avisar. Quan està a punt de celebrar el seu aniversari, haurà de fer front a la possible aparició dels ossos. Un llibre per aprendre a gestionar les emocions. A partir de 7 anys.