JESSICA I RICARD
Recepta fer una crema de carbassa per a 4 persones. Econòmica i molt fàcil de fer!

Ingredients:
∙ ½ carbassa (si és petita, poseu-ne una sencera)
∙ Oli verge extra
∙ Sal en escames o tipus Maldon
∙ Pebre acabat de moldre
∙ 1 nap
∙ 1 xirivia
∙ 1 porro
∙ 1 ceba tendra
∙ 1 litre de brou vegetal (o de pollastre) fet a casa o ecològic
∙ Llavors de carbassa

Elaboració:
Talleu totes les verdures a dauets.
Poseu en una olla un bon raig d’oli verge extra i sofregiu-hi el porro i la ceba. Afegiu-hi una mica de sal, quan estiguin ben daurats, afegiu-hi la carbassa i sofregiu-la bé, i tot seguit afegiu-hi els dauets de nap i xirivia. Un cop estigui tot ben sofregit, afegiu-hi el brou calent (per no tallar la cocció), a foc mitjà. En només de 15 minuts les verdures ja haurien d’estar ben cuites. Si teniu un robot de cuina ho podeu triturar allà fins que quedi ben fi i cremós, si veieu que és massa espès hi podeu afegir una mica més de brou o d’aigua, tasteu-ho per si heu de rectificar de sal. Si no teniu robot, podeu triturar-ho a la mateixa olla amb una batedora.
Ho podeu servir en un plat de sopa o en un bol, afegint-hi un raig d’oli extra verge, unes escames de sal, pebre acabat de moldre i unes bones llavors de carbassa (si no en teniu, també serveixen les de gira-sol o altres llavors com el sèsam negre).
Si teniu alguns brots verds frescos també podeu posar-hi per sobre uns pocs canonges o unes fulletes de ruca, en fi, el que vulgueu.
Si podeu menjar làctics també hi podeu posar per sobre una mica de formatge italià tipus grana padano o parmesà (millor compreu la peça sencera i ratlleu-la vosaltres mateixos).
Bon profit!