Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Com afrontar l’arribada de la tardor

Visualitzacions 1.56Kırşehir

SONIA ONÍS ARGÜELLES

La tardor és una època de canvis: l’estiu i les vacances acaben, el paisatge canvia, s’acosta l’hivern, venen les pluges, els dies són més curts… Amb tot això poden venir les baixades d’ànim, els canvis d’humor, la falta de concentració, els refredats, el cansament i l’estrès. Dir adeu a l’estiu amb el seu sol i els seus llargs dies per enfrontar-te de cop a dies curts i temperatures molt variables pot afectar-vos tant físicament com emocionalment.

Cada estació ens convida a connectar amb les seves característiques. Amb l’arribada de la tardor la natura desaccelera el seu ritme i prepara el camí per a la letargia de l’hivern. Representa un moment de transició, d’aquí ve que tingui un simbolisme molt especial. Etimològicament la paraula tardor significa ‘la plenitud de l’any’, la maduresa. Si la primavera és temps de renovació i l’estiu de plenitud, la tardor és temps de maduració i culminació, de deixar anar i de sembrar les llavors del que donarà fruit l’any pròxim.

A la tardor, les nits comencen a ser més llargues que els dies i tota la natura ens porta cap endins, cap a la introspecció, el recolliment, el descans. Però aquest descans és actiu i no s’ha d’associar a la tristesa i la melancolia. Durant aquesta època l’energia es retreu per tornar a néixer amb tota la força a la primavera.

L’estació del cruixir de les fulles i els colors de la terra ens convida a celebrar el canvi de clima de la natura i a observar com ens sentim. Portar una alimentació saludable, descansar i ser flexible amb les emocions pròpies d’aquestes dates us ajudarà a encarar positivament la nova estació.

com-afrontar-tardor-2
Interioritzar i deixar anar

A la tardor, la natura sembla desprendre’s del que no és essencial. Seguint els seus passos, també nosaltres podem deixar anar el que ja no ens serveix. La caiguda de fulles simbolitza la necessitat de “deixar anar” velles actituds, comportaments, idees i persones que ja no ens fan felices o ens llastren, desintoxicant així la nostra vida.

Alguns propòsits adequats per a aquesta temporada d’allunyament i depuració poden ser deixar anar objectes, relacions i sentiments sense cap penediment, per donar cabuda a noves emocions en la nostra vida. Suggeriments pràctics per avançar en aquest sentit són netejar i renovar els espais en què vivim com una manera d’“alliberar-nos” d’allò vell. Aprofita el moment per reorganitzar-ho tot i rebutjar allò que no voleu en la vostra vida.

Preparar el cos per a l’hivern

Així com els animals preparen les seves cases i aliments, la tardor ens convida a preparar-nos per a l’estació freda que s’acosta cada vegada més.

Amb l’augment de la melatonina, el cos té menys energia. És important adaptar les nostres hores de somni i descans a aquest fet. A més, la rutina de la feina després de les vacances d’estiu també ens exigeix tenir més temps per recuperar l’energia. Aquest descans ha de fer-se al llarg de la jornada laboral.

Quant a alimentació, estem tan acostumats a disposar de qualsevol producte en qualsevol època de l’any que no estem gaire atents als cicles de la natura ni a quins són els aliments de temporada que reforcen el nostre sistema immunitari.

Aliments de tardor que no han de faltar en el vostre dia a dia:

Arròs rodó, civada, cigrons, llenties. Els midons que contenen constitueixen una font d’energia increïble a causa del seu contingut en fibra.

Fruita seca i llavors: Les seves calories nutritives i aportació de triptòfan ajuden molt al nostre estat d’ànim.

Hortalisses com les carabasses, pastanagues, moniatos, remolatxes, amb una gran aportació nutricional, molt energètiques i riques en antioxidants.

– La fruita no pot faltar. Aprofiteu les vitamines de les peres, caquis, kiwis, magranes i mandarines.

fruits secs tardor
Agraïu la vostra pròpia collita

La tardor sempre ha estat sinònim de collita i abundància, d’aquí ve que moltes civilitzacions antigues rendissin el seu particular homenatge a la generositat de la terra.

Agrair a la terra les riqueses que ens ofereix. Portant-ho a la nostra vida, és un temps perfecte per agrair i beneir tot el que tenim, el que hem aconseguit amb el nostre esforç i que podem gaudir cada dia, incloent les persones que ens envolten i cada detall que ens permet viure.

Una altra manera d’agrair aquesta abundància és celebrar la castanyada, honrant la collita dels nostres ancestres i éssers estimats difunts. Aquesta festa tradicional tan arrelada a Catalunya és com el nostre Halloween particular i la gran festa de la tardor.

Connecteu amb la natura

La tardor és l’estació perfecta per, com ens ensenya la cultura japonesa, practicar el shinrin-yoku: submergir-se en la natura i donar-se banys de bosc.

Amb la pluja emanen de la terra noves aromes i una olor de plenitud impregna el bosc. Decauen les fulles i les flors, però abunden els fruits. Brollen els benvolguts bolets, maduren les glans, nous, avellanes, garrofes i castanyes.

És una de les més boniques estacions per gaudir dels colors de la natura i aprofitar per fer excursions, collir bolets, castanyes… i nodrir-se per tornar a la bullícia de la ciutat.

Tal com la natura ens ensenya posem el focus a gaudir d’una tardor que ens ajudi a deixar anar el que ja no ens serveix i reforçar el nostre interior.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×