OLAYA MARÍN
Amb les altes temperatures, ve de gust fer àpats lleugers i frescos. Les amanides són un imprescindible per a l’estiu perquè són fàcils de fer i d’emportar-se a la platja!
Trempó
El trempó és una amanida tradicional de Mallorca. S’elabora de manera molt senzilla, només necessitareu pelar i tallar uns tomàquets a trossets, una ceba i un pebrot blanc. L’amaniment també és molt fàcil de fer, heu d’afegir-hi sal al gust i oli, i ja estarà llesta per menjar-la ben fresca!

‘Pipirrana’
La pipirrana és un plat que us pot servir d’acompanyament o d’aperitiu, i es menja amb pa. Aquesta amanida típica de Jaén està feta principalment amb tomàquets de temporada. Normalment s’hi afegeix ceba, pebrot verd, la clara d’uns ous durs i tonyina (o un altre peix en conserva). El secret de l’amaniment és fer una salsa amb all, rovell d’ou, oli i sal.

Empedrat
Un bon empedrat a la nevera us salvarà després d’un relaxat matí de platja! Per preparar-lo, necessitareu mongetes blanques cuites, bacallà dessalat, ous, pebrots verds i vermells, ceba, tomàquet, vinagre blanc i oli d’oliva. Si ho preferiu, també podeu canviar les mongetes per cigrons o llenties cuites.

‘Niçoise’
Aquesta amanida francesa és típica de Niça i us la podeu menjar com a plat únic. Per fer-la perfecta, heu de bullir patates i mongeta verda. Després hi haureu d’afegir vegetals crus de temporada, com ara tomàquets, pebrots i enciams. Aquesta amanida també porta anxoves i tonyina. El seu amaniment és una vinagreta de mostassa, oli i vinagre.
