Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Any nou, nous propòsits

Visualitzacions 2.44Kırşehir

ÒSCAR GIL

Cíclicament la vida ens empeny a relligar un farcell de bons propòsits amb els quals caminar de nou. A vegades, a causa d’alguna situació personal que ens ha sacsejat, nous projectes, petits detalls quotidians que ens han fet fer un clic… i d’altres simplement marcats per l’agulla del rellotge, tal com diu la dita popular: any nou, vida nova!

Així doncs, et proposem estirar el fil, aquest cop de bracet d’un llibre publicat ja fa anys: Los cuatro acuerdos. Un libro de sabiduría tolteca, de Miguel Ruiz. Ha esdevingut un clàssic del creixement personal, la filosofia que s’hi presenta s’aplica a molts àmbits diferents. A banda de la seva lectura, la qual et recomanem, pots trobar múltiples recursos on s’aborden els quatre acords, enumerats a continuació: 

El primer acord: Sigues impecable amb les teves paraules

La seva senzillesa amaga una complexitat potser inesperada, però només cal tenir presents aquests acords en el dia a dia per veure com n’és de difícil, aplicar-los. Què hi podem fer, doncs, si és que hi podem fer alguna cosa? Podríem encetar la llista dels bons propòsits i entendre, com a punt d’inici de la gimcana, que la relació amb nosaltres mateixos i amb els altres no és de per si un tema senzill, ben al contrari, sembla prou engrescador, a viva fe de la tinta que s’hi ha abocat al respecte.

El segon acord: No et prenguis res personalment

Així doncs, et proposem el joc següent, sempre amb un rerefons positiu, ja que aixecar la catifa només implica passar l’escombra, més enllà de qualsevol altra accepció. Agafa un dia qualsevol, avui mateix si et sembla bé, i observa en quines situacions els quatre acords han vist la llum i l’ombra, celebra i reforça-ho en el primer cas, i obre una porta al debat intern en el segon, orientat sempre a millorar allò que et sembli possible.

El tercer acord: No facis suposicions

Hi pots jugar tantes vegades com vulguis, si et ve de gust, i fer-ne les variants que la teva creativitat pugui plantejar, però sobretot si t’ha interessat i aprofundeixes en els quatre acords, per exemple a partir de la lectura del llibre, obtindràs pistes per redissenyar les teves relacions, inclosa la que vius amb tu mateix, en el cas que això et sigui profitós.

El quart acord: Fes sempre el màxim que puguis

Podries pensar que ara mateix no tens les eines per aplicar-los, o que no acabes d’entendre ben bé què volen dir, però també és interessant la interpretació que en facis ara i després, i en aprofundir-hi, veure com els pots reinterpretar, sota la llum d’una bona llanterna. T’aventures a seguir-ne les pistes?

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×