Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Quin és l’arbre de Nadal més sostenible?

Visualitzacions 1.24Kırşehir

OLAYA MARÍN

L’arbre és un imprescindible que no pot faltar a l’hora de decorar la casa per Nadal. Segons l’espai que hi hagi, és millor optar per una dimensió o una altra. Però, quin és el més sostenible? Us donem alguns consells per ajudar-vos a escollir l’arbre!

Arbre natural, artificial o preservat?

L’arbre artificial és present a la majoria de cases durant Nadal. És més barat, dura molts anys i sembla que és més sostenible que un arbre natural. Però, és cert? Darrere d’un arbre artificial hi ha un procés de fabricació poc sostenible. Es contamina el medi ambient a causa dels tòxics generats durant la fabricació, s’importen des de països llunyans (normalment de la Xina) i es llencen al cap de pocs anys, cosa que genera més residus al planeta. D’altra banda, els arbres naturals també provoquen controvèrsia, ja que es cultiven a grans espais i després s’han de talar. A més, un cop acaba Nadal es llencen, perquè ja no es poden reutilitzar. 

Segons un informe de Carbon Trust, l’arbre artificial genera una petjada de carbó de 40 kg de CO2, mentre que el natural emet 3,5 kg de CO2, sempre que es cremi o se’n recicli la fusta. L’Ajuntament de Barcelona ofereix cada any diferents punts de recollida d’avets. Els arbres es trituren i s’aprofiten les restes per fer encoixinament, una tècnica per tenir humitat i airejar el sòl i així evitar les males herbes. En conclusió, en general es recomana que si es fan servir arbres artificials, s’han de tenir durant set anys, com a mínim. 

Últimament, també s’han posat de moda els arbres preservats. Es creen amb fulles naturals preservades, aconseguint una forma, color i olor molt natural. Duren molts anys i es poden guardar fàcilment. Molts d’aquests arbres es creen a floristeries de proximitat, de manera que així s’aconsegueix reduir la contaminació que provoca haver-lo de transportar des d’altres països. 

Quin arbre escollireu?

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×