Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Barcelona, ciutat “jugable”

Visualitzacions 2.14Kırşehir

LOURDES CAMPUZANO, periodista

Els que ja tenim una certa edat hem vist i patit com, en les darreres dècades, els infants eren “expulsats” dels carrers i relegats a jugar en uns  espais de joc de vegades petits i, sovint, amb una oferta d’activitats lúdiques més aviat minsa, centrada en la seguretat més que no pas en el lleure, i que no contemplava els infants amb alguna mena de discapacitat. 

Aquesta situació va començar a canviar l’any 2017, quan el consistori barceloní va impulsar un pla de joc, seguint el  model d’altres ciutats europees com Dublín o Londres, que aportava un nou concepte d’infraestructura lúdica perquè, per primera vegada, analitzava tot allò que ofereix la ciutat per al joc i l’activitat física transcendint les àrees pròpiament concebudes i creades amb aquesta finalitat. 

Va ser així com es van començar a retirar dels carrers els ja clàssics cartells “prohibit jugar a pilota” (els recordeu?); es van començar a tallar alguns trams al trànsit els caps de setmana; es van repensar els espais de joc i se’n van crear superàrees, i es van començar a transformar i obrir els patis de les escoles.  

Si no sabeu què fer un dissabte a la tarda i no us ve de gust marxar gaire lluny, podeu portar la canalla a jugar a un dels espais de joc que hi ha repartits per la ciutat o fins i tot al seu col·le. A tots els districtes de la ciutat hi ha centres educatius que obren fora de l’horari escolar: els caps de setmana i durant el període de vacances. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament facilita a les famílies una alternativa de lleure en un context segur i de proximitat alhora que optimitza un recurs comunitari com a espai d’interrelació de la comunitat.  

Si la vostra criatura és molt petita (menys de 6 anys) podeu portar-la a jugar al pati d’una escola bressol els dissabtes de 10 a 13 hores. Per als infants més grans, s’obren algunes escoles de primària i instituts (a Sant Martí, per exemple, una desena de centres) però és important que, abans d’anar-hi, en consulteu els horaris, perquè alguns obren els dissabtes a la tarda, d’altres els diumenges al matí, d’altres els diumenges a la tarda… Podeu consultar el llistat dels patis escolars oberts aquí.

I si no us fa nosa haver-vos de desplaçar una mica més, us animem a descobrir alguna de les superàrees de joc que ja són una realitat a la ciutat de Barcelona. Podeu descobrir una gran balena al parc  central de Nou Barris, un pop  al de La Pegaso de la Sagrera o una oreneta als jardins de la Indústria de la Sagrada Família. I, si us espereu una mica, en tindreu més per triar per què al llarg del 2023 s’espera arribar a tenir-ne enllestides una dotzena. Descobriu el mapa de la ciutat jugable aquí.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×