Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Barcelona a cop de pedal!

Visualitzacions 253

LOURDES CAMPUZANO

Anar en bicicleta és una de les millors opcions per desplaçar-se. És ecològica, sostenible i, a més, saludable per a qui la practica. És també una activitat ideal per fer en família que ens permet inculcar als més petits hàbits saludables a la vegada que compartim amb ells estones inoblidables. 

Les possibilitats per fer ciclisme en família sense haver de sortir o allunyar-se gaire de la ciutat de Barcelona són moltes i n’hi ha per a tots els gustos: per a famílies amb infants petits, amb adolescents; per a ciclistes experimentats i per a amateurs. Només cal que trieu la proposta que més us convingui…

Per als més urbanites

Descobriu els racons de la ciutat a cop de pedal. A Barcelona cada cop podem recórrer més quilòmetres pedalejant perquè la xarxa de carrils bici ha augmentat molt en els darrers anys. Que no sabeu fins on podeu anar pedalejant? Descarregueu-vos al telèfon mòbil l’aplicació CBBarcelona, i descobriu tots els carrils bici que hi ha a la ciutat i l’itinerari que heu de seguir per anar a un lloc o altre.

Per als amants de la natura

Si us agrada més pedalejar en un entorn més tranquil i natural, teniu moltes opcions. Us podeu acostar a un dels dos rius que franquegen la ciutat, el Llobregat i el Besòs, i pedalejar riu amunt o riu avall fins gairebé a tocar de la desembocadura. La sortida pot donar de si tant com vulgueu perquè pel camí podeu fer mil i una activitats: aprofitar per admirar la flora i fauna d’aquests indrets, fer pícnic, conèixer el passat d’aquests espais…

Fa anys, es van habilitar les lleres del riu Besòs per convertir-les en un parc, el Parc Fluvial del Besòs, on la població pot anar a passejar o fer esport. Per als amants del ciclisme, hi ha un tram de cinc quilòmetres. Mireu el mapa i planifiqueu la vostra sortida (hi ha més d’una desena d’accessos a cada banda).

Un parc de trànsit per als petits

Pedalejant per la llera esquerra del riu Besòs trobareu, sota un pont, un petit circuit de seguretat vial infantil. És un indret ideal per ensenyar als més petits com s’han de comportar com a conductors. Què han de fer si s’acosten a un estop? Per quina banda han de circular en entrar en una rotonda? Els podeu ensenyar tot això i més en aquesta xarxa de carreteres en miniatura on vosaltres podeu fer de vianants (i creuar els passos per què el petit ciclista s’hagi d’aturar) o d’agents, supervisant que el vostre fill compleix les normes de circulació. Si teniu més d’una criatura a casa, podreu proposar-los fins i tot un joc: el que més normes respecti, més punts aconsegueix i guanya el diploma de millor ciclista. Com a premi, durant la resta del trajecte ell anirà al davant de tots, guiant la resta. 

A l’entorn del Delta del Llobregat, al Prat, les opcions per fer rutes en bici es multipliquen. Podeu recórrer el parc del riu —una àrea transitable que voreja el marge dret del Llobregat—; arribar fins a l’entrada dels aiguamolls del Llobregat, un espai natural de gran riquesa i d’una variada fauna i flora; admirar els avions que s’acosten o allunyen de l’aeroport des d’algun dels miradors habilitats amb aquesta finalitat; acostar-vos a la casa dels carabiners (des d’on fa anys es vigilava la costa i controlava el contraban) o la del semàfor (construïda en el seu temps per regular el trànsit marítim costaner) per admirar la platja… Hi ha tantes opcions que el millor és que feu una ullada al web del Prat i us feu una ruta a la vostra mida. 

I, finalment, per als ciclistes més experimentats i les famílies amb adolescents, també hi ha circuits més exigents. És el cas d’alguns trams de la ronda verda, un circuit senyalitzat per a bicicletes que travessa els grans sistemes naturals del Barcelonès: el parc de la Serralada de Marina, el de Collserola o Montjuïc… 

Si féssiu sencera la ronda verda, recorreríeu 72 quilòmetres, però, tranquils, perquè està pensat per fer en sis trams molt diferents i de diferents dificultats. N’hi ha de molt senzilles que podeu fer amb els més petits, com el tram que transcorre pel parc fluvial del Besòs o el del Front Marítim, i d’altres més difícils per fer amb els més grans, com la del parc de la Serralada de Marina o Montjuïc. Cadascuna té el seu atractiu. A la Serralada de Marina, per exemple, passareu per un poblat ibèric, les ermites de Sant Climent i Sant Onofre, i el monestir de Sant Jeroni de la Murtra. Si opteu per fer la de Collserola, passareu pel mirador de la Rabassada, l’Observatori Fabra o la Torre de Collserola

Descobriu la ronda verda i trieu el tram que més us agradi aquí!

 

 

Fotos: www.fredyferreri.com

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×