Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

‘Bebès animals’, una expo per als més menuts de casa

Visualitzacions 1.54Kırşehir

LOURDES CAMPUZANO

No és fàcil trobar una exposició especialment concebuda i dissenyada pensant en els més petits de la casa. L’habitual és que els museus facin adaptacions de les seves exposicions per al públic infantil en forma de visites guiades per a les famílies o audioguies infantils amb recorreguts més curts i continguts simplificats. 

La mostra Bebès animals, que es pot visitar fins al 8 de maig al Museu de Ciències Naturals de Barcelona i que mostra als infants com naixen i creixen els animals, n’és una excepció i, per això, una boníssima opció per portar-hi la canalla. Si la visiteu el primer diumenge de mes o qualsevol diumenge a la tarda la resta de caps de setmana, hi entrareu de franc. Un pla rodó, oi?

A Bebès animals no trobareu gaires plafons explicatius als que estem tan acostumats a la majoria de les exposicions, i això ens pot desconcertar una mica al principi. És el primer senyal que us trobeu en una mostra concebuda per als més petits. Només hi ha alguns textos i molt breus, pensats per als infants més grans que ja saben llegir i per als adults que els acompanyen. Un munt de jocs de tota mena (corporals, sensorials i activitats multimèdia) omplen les sales del museu i conviden l’infant a interactuar, tocar, sentir…

Foto: museuciencies.cat

Només entrar, per exemple, es convida els infants a construir un niu i a posar-se en la pell d’un gripau carregant sobre l’esquena un grapat d’ous, com fa aquesta espècie d’animal, i transportar-los per un petit itinerari. Una mica més endins, poden vestir-se amb un ponxo que els ajuda a camuflar-se entre la natura com fan les foques o els antílops. 

D’aquesta manera, jugant i jugant, els més petits aprenen quines espècies neixen d’un ou i quines del ventre, quantes cries pot tenir cada espècie d’una vegada, com van aprenent, com es protegeixen de les amenaces de l’entorn, a quina edat són totalment autònoms… El món animal és tan divers que està ple de curiositats que cridaran l’atenció de la canalla.

I també, jugant i jugant, petits i grans s’aniran adonant que els éssers humans no ens diferenciem gaire dels animals, que tenim moltes coses en comú amb algunes espècies perquè, al cap i a la fi, som animals, encara que sovint ens n’oblidem…

Foto: museuciencies.cat
Un niu de ciència

A banda d’aquesta exposició temporal, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona compta, de manera permanent, amb un altre espai especialment pensat per als més menuts. És el niu de la ciència, una sala on els infants de fins a 6 anys poden fer els seus primers passos científics com a investigadors manipulant materials molt diversos (fòssils, minerals, plantes, pells d’animals…) amb l’ajuda d’estris com lupes, microscopis… Per poder gaudir d’aquest espai, en arribar al museu us heu de dirigir a la taquilla i inscriure-us-hi. Cada sessió té una durada de 30 minuts.

___

Imatges: museuciencies.cat

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×