Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

15 Apr, Monday
0° Călărași

L’art de caminar per una muntanya plena d’art

Visualitzacions 2.3Kırşehir

LOURDES CAMPUZANO, periodista

Tan propera i alhora tan desconeguda per a molts barcelonins… Parlem de la muntanya de Montjuïc. Un escenari ple d’història i obres d’art, i, actualment, un dels pocs oasis que els barcelonins tenim a la vora de casa per desconnectar de les presses del dia a dia i millorar el nostre benestar.

Fa uns mesos que el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Castell de Montjuïc i l’Institut Català de la Salut, en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, van impulsar una iniciativa ben atractiva i original per animar-nos a descobrir aquest paratge i els seus racons. Es tracta d’una passejada sonora que combina
art i natura, història i present, salut i benestar… Us ve de gust? Doncs som-hi!, Endinsem- nos en L’Art de caminar!

L’Art de caminar és una ruta o recorregut autoguiat que podem fer a qualsevol hora del dia i, preferiblement, també en diferents èpoques de l’any per poder admirar la varietat de colors que va adquirint l’entorn i la natura. Només cal entrar a l’aplicació web i deixarnos portar.

L’aplicació ens proposa iniciar la passejada a les portes del MNAC, amb la ciutat de Barcelona als nostres peus, per anar recorrent diferents jardins i punts d’interès històric fins a arribar al Castell de Montjuïc. Es tracta d’un recorregut de prop d’uns tres quilòmetres, però que s’ha de fer sense presses, pas a pas, gaudint de la natura i l’art que ens envolta. Per això, per si preferiu fer-la en dos dies, ha estat concebuda en dos trams: un primer que va des del MNAC fins als jardins de Mossèn Cinto Verdaguer i, el segon, des d’aquests jardins fins al castell.

Pel camí, tindrem la possibilitat de descobrir els jardins de Laribal, i la seva mítica font del Gat. Podrem admirar el jardí de les escultures que hi ha just a tocar de la Fundació Miró, i que exhibeix obres d’artistes tan destacats com Jaume Plensa. Pujar fins als jardins de Mossèn Cinto Verdaguer per seure una estona a prop de la seva bassa, presidida per un pont de fusta d’inspiració japonesa. Passejar pels jardins de Joan Brossa, que en el seu dia van acollir el mític parc d’atraccions de Montjuïc i on encara es conserven algunes de les escultures que antigament guarnien el parc… Admirar la immensitat de la ciutat de Barcelona des del mirador de l’Alcalde i, finalment, fer el cim i visitar el Castell de Montjuïc, escenari d’alguns dels episodis més importants (i també foscos) de la ciutat.

Al llarg del recorregut, l’actriu Silvia Bel ens desvetllarà la història dels diferents espais que anem visitant. Els més nostàlgics podran fer un viatge al passat i visionar, a través de l’aplicació web, fotografies i filmacions de la col·lecció del MNAC i de la Filmoteca de Catalunya que ens mostren com eren aquests mateixos indrets en un altre temps.

L’aplicació web també ens anima a captar les imatges d’avui que serviran de testimoni per als barcelonins de demà amb un apartat de consells fotogràfics que ens introdueix en conceptes bàsics com el domini del color, l’enquadrament, la perspectiva… I si esteu orgullosos del resultat o si el recorregut us ha inspirat d’una altra manera (heu fet un dibuix o escrit un poema) i el voleu compartir amb la comunitat, publiqueu-lo a les xarxes socials amb l’etiqueta #LArtdeCaminar.

Un entorn natural com la muntanya de Montjuïc també és un paratge ideal per desconnectar de la ciutat i connectar amb el jo, l’aquí i l’ara. I, per fer-ho, l’aplicació web també inclou tot un seguit d’exercicis de relaxació i atenció plena, a més de consells de salut sobre qüestions tan diverses com nutrició, estiraments o teràpia postural. Com podeu comprovar, L’Art de caminar és una proposta tan versàtil que ben segur que tothom hi troba el seu al·licient per fer-la seva. Caminem?

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×