Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Canvia la manera de viatjar: dibuixa!

Visualitzacions 1Kırşehir

FRANCESC MUÑOZ

Periodisa i urban sketcher @francescmudo

Començar un quadern de viatge és una decisió transformadora, en siguem o no conscients. De fet, viatjar ja acostuma a ser una promesa de regeneració emocional sempre que acceptem algunes normes, com ara trencar amb certs hàbits que ens impedeixen desconnectar. Fer fotos amb el mòbil de manera compulsiva és una d’aquestes servituds del món actual. L’alternativa a no fer tantes fotos pot ser fer més dibuixos i acompanyar-los de reflexions per escrit sobre allò que ens passa mentre viatgem.

Dibuixar, ni que sigui d’una manera ràpida, ens obliga a romandre un temps davant allò que volem retratar. En conseqüència, haurem de ser molt selectius sobre allò que volem visitar.

Visitarem menys coses però ho farem millor, perquè dibuixar també et força a canviar la manera d’observar. “La imatge dibuixada conté l’experiència de mirar”, deia John Berger. Passar de les tres dimensions a les dues dimensions del paper reclama ulls educats a recrear-se en les formes i els colors de l’objecte o del paisatge que tenim davant. Aquesta manera de mirar més reposada i detallista a què ens obliga el dibuix fa que siguem més conscients del que tenim davant, i la consciència és un bona goma d’enganxar de la memòria. Mirar un dibuix que hem fet temps després ens transportarà al moment en què va ser realitzat: sentirem novament les olors, els sons i la temperatura del moment. El dibuix té una gran potència evocadora.

L’experiència transformadora no acaba aquí: el dibuix és una excusa per socialitzar amb el món local i, per tant, millorar l’experiència del viatge. Un amic fotògraf, que deixa a casa la càmera quan viatja i agafa el llapis, em va reconèixer que quan feia fotos sentia que robava alguna cosa del lloc que visitava, en canvi, quan dibuixava, tenia la sensació que hi deixava alguna cosa. Certament el dibuixant és ben rebut allà on va. Fa una activitat simpàtica que genera curiositat en els transeünts, que s’aturen, miren i sovint comenten. En aquest sentit, el quadern de viatge és la porta a l’inesperat i, per tant, a un viatge inoblidable.

Us engresca la proposta? Doncs aquí teniu una petita llista d’estris per començar.

El material ha de ser compacte, pesar poc i ocupar el mínim espai. Aquesta en pot ser una bona elecció:

– Un quadern de tapa dura i paper d’un cert gruix, a partir de 150 grams pot ser suficient (l’oferta és molt gran, però també us el podeu fabricar si teniu traça).

– Unes pinces per subjectar els fulls mentre dibuixeu.

– Llapis (de diferents dureses) i goma d’esborrar.

– Una ploma estilogràfica (a mi m’agrada la Lamy Safari) amb tinta indeleble (Carbon Ink és una bona elecció), marcadors calibrats (Uni Pin Fine Line o Pigma Micron de Sakura, per exemple) o bolígrafs (Bic).

– Una petita caixa d’aquarel·les (la meva té 14 colors, no en calen més)

– Un pinzell per a aquarel·la o un de plàstic amb dipòsit.

– Un seient petit (en el mercat trobareu de totes mides i preus però la lleugeresa i la comoditat són la clau).

Aquí trobareu alguns consells sobre com començar el vostre quadern de viatge!

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×