Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Visiteu els palaus i cases més emblemàtics de Barcelona

Visualitzacions 1.85Kırşehir

LA POSITIVA

Barcelona, a més de comptar amb una àmplia oferta cultural i una gran varietat de museus, amaga autèntiques joies arquitectòniques que conformen el seu caràcter singular i avantguardista: palaus, palauets i cases que traspuen màgia, misteri, art, història… Si us agrada descobrir coses noves de la vostra ciutat, des de La Positiva us convidem a viatjar en el temps a través d’un recorregut pels edificis visitables més icònics de Barcelona.

Casa Amatller

Pg. de Gràcia, 41

Dissenyada per Puig i Cadafalch, la Casa Amatller respira història i és testimoni d’una època plena d’esplendor. A més de visitar-la i meravellar-vos amb la seva singular arquitectura, podeu degustar la xocolata que elaborava la família xocolatera Amatller amb la seva recepta original i gaudir del Centre d’Art Amatller, un nou format d’espai expositiu que combina museografia i tecnologia d’última generació. La Casa Amatller també acull el centre de recerca d’art hispànic Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic.

www.amatller.org

La Pedrera (Casa Milà)

Pg. de Gràcia, 92

La Pedrera o Casa Milà, tot un referent de l’estil modernista àmpliament conegut, és el darrer edifici civil dissenyat per Antoni Gaudí i està reconegut com a patrimoni mundial de la UNESCO. Quins misteris deu amagar La Pedrera de nit? Descrobreix-ho amb la Night Experience, una visita guiada nocturna que acaba amb una espectacular experiència al terrat dels guerrers. També s’hi ofereixen un gran nombre d’activitats per a tots els públics.

www.lapedrera.com

Casa Batlló 

Pg. de Gràcia, 43

La Casa Batlló és un altre referent modernista dissenyat per Gaudí, situada a l’anomenada Illa de la Discòrdia. A més de visitar-ne l’interior, podeu gaudir de les nits d’estiu al terrat, on se celebren concerts, de les experiències immersives fascinants que aprofundeixen en l’origen de la inspiració de Gaudí i de les espectaculars projeccions de mapatge a la façana a càrrec de diversos artistes.

www.casabatllo.es

Casa Vicens

C/ de les Carolines, 18-24

És la primera obra mestra de Gaudí, un edifici singular i lluent al barri de Gràcia que també és Patrimoni Mundial de la UNESCO. Concentra tota l’essència de l’univers Gaudí, amb els elements que seran recurrents en tota la seva obra posterior. La visita a la casa es complementa amb una exposició permanent, exposicions temporals i un programa d’activitats que integren diferents disciplines artístiques dirigides a tots els públics.

www.casavicens.org

Casa de l’Ardiaca

C/ de Santa Llúcia, 1

Construïda al segle XII aprofitant una part de l’antiga muralla romana, cap a finals del segle XV l’ardiaca Lluís Desplà la va reconstruir en estil gòtic afegint elements renaixentistes. És la seu de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, dedicat a la preservació del patrimoni documental de la ciutat. Ofereixen visites comentades i exposicions periòdiques per donar a conèixer els fons documentals conservats, a més de cursos, xerrades i congressos.

ajuntament.barcelona.cat/arxiumunicipal/arxiuhistoric

Palau Martorell

C/ Ample, 11

Dissenyat per l’arquitecte Joan Martorell i Montells, va ser construït entre el 1886 i el 1900 com a seu de l’Antiga Societat del Crèdit Mercantil. És un edifici d’estil neoclàssic en el qual s’intueixen els elements noucentistes que van dominar Barcelona des de principis del segle XIX. Combinant monumentalitat i solemnitat, l’edifici transmet els valors de la institució mitjançant la senzillesa i l’ús mesurat d’elements ornamentals. S’hi fan visites guiades i acull importants exposicions des del desembre del 2022.

www.palaumartorell.com

Palau CaixaForum Macaya

Pg. de Sant Joan, 108

La Casa Macaya és una joia arquitectònica projectada per Josep Puig i Cadafalch el 1898. Va ser la primera seu del Centre Cultural de la Fundació “La Caixa”. La visita guiada a l’interior i l’exterior de la casa fa un recorregut per la història de les dues façanes, l’entrada, el pati, l’escalinata, les antigues cotxeres i la sala noble. També s’hi fan exposicions d’art, conferències, seminaris i debats.

www.caixaforum.org/es/macaya

Palauet Albéniz

Av. de l’Estadi, 67

Situat a la muntanya de Montjuïc, és una petita edificació envoltada pels jardins Joan Maragall, construïda per l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929. Tenia l’objectiu de fer de residència per als reis. Segueix l’estètica de l’arquitectura reial borbònica madrilenya, però també té influències de l’arquitectura clàssica francesa del segle XVIII. Només se’n poden visitar els jardins exteriors. Cada any, s’obre a la ciutadania durant les festes de la Mercè.

www.barcelona.cat/lamerce/ca/palauet-albeniz

Palau Reial de Pedralbes

Av. Diagonal, 686

Va ser la residència de la família reial espanyola durant les seves visites a la ciutat entre 1924 i 1931. Actualment és seu del Secretariat de la Unió per la Mediterrània. Se’n poden visitar els jardins, que acullen anualment el festival Les Nits de Barcelona. Són dels jardins més senyorívols que hi ha Barcelona, un punt romàntics i frondosos, amb influències dels jardins francesos i anglesos de l’època.

www.barcelona.cat/ca/coneixbcn/pics/el-palacio-real-de-pedralbes-95090122928

Palau Requesens

C/ del Bisbe Caçador, 3

Amagat al barri gòtic, el Palau Requesens és la seu de la Reial Acadèmia de Bones Lletres. Construït sobre una de les torres de la muralla romana, va ser residència d’Isabel de Requesens, virreina de Nàpols. Després de gaudir d’una visita guiada per l’interior i de les vistes des de la seva terrassa, finalitzareu la vetllada amb una recreació medieval que inclou lluita d’espases, danses àrabs i jocs malabars.

www.palaurequesens.cat

Reial Acadèmia de Medicina

C/ del Carme, 47

Situat al nucli antic i actualment seu de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, és un dels edificis neoclàssics més emblemàtics de la ciutat: hi destaca l’espectacular amfiteatre anatòmic, dedicat principalment a la formació de cirurgians per a l’exèrcit. Forma part d’un conjunt d’edificacions que van constituir el centre sanitari de la ciutat durant més de cinc cents anys. S’hi fan visites guiades diürnes i nocturnes.

ramc.cat

Palau de la Música Catalana

C/ del Palau de la Música, 4-6

Una altra obra mestra del Modernisme que no podia faltar en el recorregut! Dissenyada per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, és l’única sala de concerts declarada patrimoni mundial per la UNESCO i punt de trobada ineludible de la vida cultural i social de Catalunya. S’hi poden fer visites guiades, visites lliures, en grup i fins i tot un escape room!

www.palaumusica.cat

Palau Robert

Pg. de Gràcia, 107

Aquest edifici d’estil neoclàssic va ser construït a finals del segle XIX com a residència privada del marquès de Robert, un influent aristòcrata gironí. Actualment és propietat de la Generalitat de Catalunya i acull un centre d’informació i difusió de la realitat sociocultural catalana i de l’acció de govern. Consta de quatre sales d’exposicions, una sala d’actes, una oficina de turisme i un Jardí obert al públic on també se celebren activitats diverses d’interès ciutadà.

palaurobert.gencat.cat

Palau de la Generalitat

Pl. de Sant Jaume

Situat al barri Gòtic, és un dels pocs edificis medievals que es manté com a seu de la institució que el va construir, la Generalitat de Catalunya. Durant el segle XV es va ampliar gradualment i es van encarregar obres que van substituir l’edifici original i el van convertir en el palau gòtic encara existent. S’hi poden fer visites concertades, guiades i gratuïtes en grups reduïts.

presidencia.gencat.cat/ca/ambits_d_actuacio/palau-de-la-generalitat/visites-al-palau

BARCELONA; PALAU GÜELL; GAUDÍ; NOU DE LA RAMBLA
Palau Güell

C/ Nou de la Rambla, 3-5

Construït a finals del segle XIX per encàrrec de l’industrial i polític Eusebi Güell, és un dels primers encàrrecs d’Antoni Gaudí. Conté l’essència de tota la seva obra posterior i és imprescindible per entendre la seva arquitectura. S’hi poden fer visites lliures, guiades i té una interessant exposició permanent sobre mobiliari modernista. Acull també exposicions temporals i conferències.

inici.palauguell.cat

Palau de la Virreina: Centre de la Imatge

C/ La Rambla, 99

Dissenyat per Carles Grau i ubicat a les Rambles, és un dels millors exponents de l’arquitectura civil barroca de Catalunya. La Virreina Centre de la Imatge és una institució museogràfica pública i gratuïta dedicada a l’art contemporani a Barcelona. S’hi celebren exposicions amb opcions de visites guiades i activitats de diverses disciplines artístiques, a més de seminaris i conferències.

ajuntament.barcelona.cat/lavirreina/ca

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×