Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Cistelles de fruita, l’opció per menjar productes ecològics, de proximitat i de temporada

Visualitzacions 1.33Kırşehir

OLAYA MARÍN

Molts consideren el mes de setembre com l’inici real de l’any. És el moment de retornar a la rutina amb les energies renovades i amb el temps just per complir els propòsits de gener. Si un dels objectius que us vau marcar va ser menjar més saludable, encara hi sou a temps! Heu pensat mai que hauríeu de menjar més fruita i verdura? Una opció fàcil per no complicar-se és rebre cada setmana una cistella amb productes ecològics, de proximitat i de temporada.

A Barcelona hi ha moltes botigues i cooperatives de consum que ofereixen aquesta opció. Segons les persones que visqueu a casa, podreu escollir per una mida o una altra, sigui de verdura, de fruita o de totes dues. Normalment ofereixen només productes de temporada, per tant, si us hi apunteu aquesta tardor, hi trobareu magranes, figues, carbasses o les primeres coliflors.

Consumir aliments de proximitat i de temporada ens assegura que el que mengem és fresc i manté les propietats originals. Consumint d’aquesta manera també es redueix la contaminació que es produeix a l’hora de transportar i conservar els productes, alhora que s’afavoreix el desenvolupament rural del territori i es debilita el monopoli de les grans empreses al sector de la distribució alimentària.

Si us voleu sumar al canvi, us proposem alguns projectes que envien cistelles a Barcelona.

La Tavella

La Fundació Viver de Bell-lloc —una entitat sense ànim de lucre fundada fa més de trenta anys— promou La Tavella, un projecte que crea llocs de treball per a persones amb diversitat funcional. Dotze persones treballen en una finca de sis hectàrees del terme municipal de Cànoves i Samalús, a la comarca del Vallès Oriental.

A La Tavella podeu comprar cistelles de fruita i verdura. Cada setmana pengen al seu web el contingut de les diferents cistelles amb l’opció de modificar el contingut segons les vostres necessitats. Els socis reben les cistelles setmanalment amb descomptes especials. Si voleu conèixer amb més detall el projecte, us podeu apropar a la finca per fer un taller, visitar la seva horta ecològica i descobrir el galliner i el bosc mediterrani.

El Llevat

El Llevat va néixer l’any 2009 al districte de Nou Barris amb la intenció d’oferir un servei de cistelles de fruites i verdures al domicili dels socis. És una cooperativa agroecològica que distribueix sense intermediaris més de quatre-cents productes del parc agrari del Baix Llobregat, Osona, el Bages, la Garrotxa o el Vallès Oriental, entre d’altres.

Tenen altres projectes, com ara el foment d’horts urbans per contribuir a la creació d’una ciutat més sostenible i ecològica. Promouen la seva creació entre els socis a través de compres col·lectives de materials i planters. També ofereixen tallers a les escoles per fomentar el cooperativisme ecològic i de proximitat.

Quines iniciatives ecològiques i de proximitat coneixeu del vostre barri? Us llegim a les nostres xarxes socials!

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×