Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

15 Apr, Monday
0° Călărași

Com portar el gat al veterinari

Visualitzacions 1.6Kırşehir

Ana Prats

Veterinària

Els gats requereixen controls veterinaris periòdics per poder tenir cura de la seva salut i detectar precoçment qualsevol signe de malaltia (són caçadors solitaris i intenten amagar que estan dèbils fins que ja no poden més); però és freqüent que els seus cuidadors siguin reticents a portar-los al veterinari perquè el gat “ho passa malament”.

I és cert que els gats, com que són supervivents solitaris i animals territorials, necessiten tenir una sensació de control, seguretat, capacitat d’elecció i familiaritat no solament en el seu entorn físic, sinó també en el seu entorn social. És possible contribuir positivament perquè no perdin aquesta sensació de control a les visites al veterinari fins i tot abans de sortir de casa:

🐾 1. Utilitzeu un transportí adequat: (rígid de plàstic per poder netejar-lo bé i poder desmuntar el sostre per no haver-lo d’obligar a sortir durant la visita) amb un llit a l’interior i una tovallola per cobrir-lo durant el trasllat.

🐾 2. Entreneu prèviament el gat perquè se senti còmode dins el transportí.

🐾 3. El centre veterinari ha de tenir una zona d’espera tranquil·la i exclusiva per a gats per evitar trobades amb gossos.

🐾 4. Durant la consulta cal que respecteu les necessitats físiques i emocionals del gat:

  • Feu una manipulació respectuosa sense maniobres de contenció desagradables (és més recomanable una tranquil·lització química suau que permeti poder fer una visita completa i eviti una mala experiència que afecti futures visites).
  • Detecteu i respecteu qualsevol senyal d’incomoditat en el gat (n’heu de conèixer el llenguatge corporal) i adeqüeu el temps i la forma de relacionar-se segons el seu estat emocional (permeteu que s’amagui, doneu-li premis, jugueu-hi, feu contacte físic inicial a les zones que més li agraden, etc.).

🐾 5. Mantingueu la calma en tot moment.

Així doncs, el coneixement de la forma de comunicació del gat per part de la família i de l’equip veterinari és un pilar fonamental per poder tenir cura de la seva salut física i emocional.

Ana Prats, veterinària acreditada de medicina felina per l’AVEPA. ISFM Advanced Certificate in Feline Behaviour.
www.cvrocaberti.com

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×