Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

El comerç a Barcelona

Visualitzacions 245

OLAYA MARÍN

Des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 molts comerços de Barcelona han hagut de tancar, sobretot els establiments de restauració. Tot i així, el tancament dels establiments dels eixos comercials de proximitat de Barcelona es manté per sota d’altres àrees de la ciutat i actualment només afecta el 5,5% dels comerços associats als 23 eixos, segons explica Salva Vendrell, president de Barcelona Comerç, a La Positiva. “La dada avala la força de l’associacionisme i la capacitat dels eixos per dinamitzar els seus territoris i enfortir el seu teixit comercial, que en situacions com les actuals està aguantant millor les adversitats”, afegeix el president.

Els eixos comercials de Sant Andreu, el Poblenou, la Marina, Sants – les Corts, Fabra Centre, els Encants Nous, Maragall, Nou Barris o la Creu Coberta registren menys tancaments de comerços associats i/o han tingut més obertures després del confinament. Per exemple, a l’eix de Sant Andreu s’han obert set nous comerços en els darrers quatre mesos. 

Els comerços de proximitat, cada cop més valorats

 L’any 2019, Barcelona comptava amb 55.400 establiments de comerços i serveis comercials, segons les dades del darrer cens comercial. És a dir, quatre establiments comercials per cada cent habitants. “El comerç de proximitat ha esdevingut un element diferenciador entre la ciutat de Barcelona i moltes de les grans ciutats europees, on no existeix la multicentralitat comercial que tenim a la nostra ciutat”, explica en Salva. 

Tots els eixos comercials de la ciutat perceben més interès per part del veïnat pel comerç de proximitat. Amb el nou context generat per la pandèmia, aquests establiments han pres més protagonisme als barris. Tant és així que enguany tots els comerços de la ciutat han sigut guardonats amb els Premis Barcelona Comerç 2020. Aquest premi reconeix el compromís amb el comerç de proximitat, l’emprenedoria, el talent i la responsabilitat social comercial tant als comerços que van haver de fer l’esforç de tancar durant el confinament com als que es van mantenir oberts per seguir garantint els productes i serveis bàsics.

Sí al comerç local i de proximitat

Barcelona Comerç i els seus 23 eixos comercials treballen de manera coordinada amb l’objectiu de potenciar el comerç local i de proximitat. Per fer-ho es desenvolupen campanyes concretes i plans estratègics d’àmbit territorial. 

“Cal preparar el comerç per a un nou tipus de demanda i assegurar les eines que li permetin oferir respostes als nous hàbits. Apostem per la digitalització del comerç de proximitat. Després d’aquesta pandèmia s’ha demostrat que és necessari que el comerç abraci de forma definitiva la digitalització, i amb això no ens referim, exclusivament, a la venda online, sinó a la incorporació de totes les eines digitals que tenim a l’abast i que ens permeten més i millor gestió i visualització dels nostres comerços”, explica el president. 

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×