Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Pas endavant cap a la connexió verda dels barris de Sarrià i les Tres Torres

Visualitzacions 1.46Kırşehir

REDACCIÓ LA POSITIVA

Aquest primer trimestre del 2023 el districte convocarà un concurs d’idees per actualitzar el projecte de la construcció dels jardins d’Oriol Martorell en la línia de les demandes de les entitats veïnals del territori. 

L’objecte del concurs és convertir la zona delimitada per la via Augusta, el carrer del Cardenal Sentmenat i la façana de l’edifici seu dels Ferrocarrils de la Generalitat en una extensió enjardinada de qualitat amb zones d’estada i joc, i espais de passeig amb recorreguts accessibles. 

Es preveu que el futur jardí, amb una extensió de més de 22.000 m2, ofereixi confort al veïnat amb fonts d’aigua, mobiliari urbà inclusiu i zones d’ombra a l’estiu i assolellades a l’hivern, i que serveixi d’escenari facilitador de múltiples usos ciutadans.

S’hi crearan també nous passos de vianants perquè la ciutadania pugui accedir fàcilment des del carrer del Cardenal Sentmenat a la via Augusta.

Participació de les associacions veïnals i les entitats

A finals de l’any passat el Districte de Sarrià-Sant Gervasi va presentar el pla tècnic del concurs d’idees a les associacions veïnals. D’aquesta manera van poder dir-hi la seva pel que fa a la definició dels criteris de valoració del concurs i a les necessitats del futur espai verd. Abans que es publiquin les bases definitives, està prevista una altra reunió.

Alguns dels aspectes a definir en les bases del concurs inclouen la possibilitat d’incorporar al jardí un element autogenerador d’energia, com per exemple una pèrgola fotovoltaica, la creació d’una zona de joc infantil o la possible reubicació del punt verd de barri, que es podria integrar a les noves estructures que s’hi crearan.

És el moment d’actualitzar el projecte

L’obra dels jardins d’Oriol Martorell és un projecte que estava pendent des que es va reurbanitzar l’estació de Sarrià el 2004, quan es va eliminar la plataforma de pas i els barris de Sarrià i de les Tres Torres van quedar separats per una via Augusta amb sis carrils. 

Ara, la confluència a la zona d’altres transformacions urbanes previstes fa necessari reprendre i actualitzar el projecte. És el cas de les obres de l’L9 de metro a l’estació de Sarrià i de la construcció del carril bici en aquest tram de la via Augusta. De fet, es pretén que el projecte dels jardins d’Oriol Martorell impliqui també l’arranjament del vial de la via Augusta per millorar el confort del trànsit de vianants.

Es preveu que abans que acabi el mes de març es publiquin les bases del concurs d’idees i s’obri el termini perquè els estudis d’arquitectura que ho desitgin presentin les seves propostes. El resultat serà un avantprojecte guanyador que s’estima que es podrà entregar a principis del 2024. Els passos següents seran el lliurament de la maqueta i les tramitacions tècnica i administrativa perquè el projecte final sigui s’executi durant el proper mandat.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×