Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Quinze consells per millorar el teu quadern de viatge

Visualitzacions 1.84Kırşehir

FRANCESC MUÑOZ

Periodista i urban sketcher @francescmudo

Aquests consells estan basats en la meva experiència com a dibuixant i viatger, però també com a aficionat a col·leccionar quaderns de viatges d’altres. Cada cop és més habitual que amants del dibuix s’autoeditin els seus quaderns de viatges. Són una veritable font d’inspiració.

Abans del viatge:

1. Documenta’t sobre la destinació. No es tracta tant de saber quins són els principals llocs d’interès turístic, sinó d’identificar aquells elements que singularitzen el país o la ciutat que es visita. Per exemple, ¿hi ha res més de Nova York que els dipòsits d’aigua en els terrats o les escales d’emergència dels edificis de Nova York? O bé, ¿hi ha res més propi d’algunes cultures de l’Àfrica que els colorits estampats de les indumentàries que porten les dones?

2. Aquesta informació també et pot ajudar a triar la paleta de colors que portaràs. Si vas a Irlanda, no oblidis incorporar colors verds, i si vas a Austràlia, porta amb tu els sienes i els blaus.

3. Reserva les primeres pàgines per dibuixar el mapa i la ruta que faràs. Els pots fer abans de viatge o després si vas improvisant l’itinerari.

4. Dibuixa l’equipatge que portaràs i el material de dibuix.

Durant el viatge:

5. Posa’t en mode “dibuix” des del primer moment. Aprofita els minuts d’espera als aeroports per capturar el teu avió, i el vol per dibuixar la cabina. Si vas en tren o en cotxe, dibuixa durant el trajecte. No t’ha d’amoïnar que surti mogut, estàs en moviment i no és dolent que es noti, al contrari.

6. Un cop arribis a la teva destinació, tingues el quadern sempre preparat; no et limitis perquè pensis que no tindràs temps, pots fer un apunt ràpid i després acabar-lo al teu allotjament.

7. Si no vols dibuixar tota la pàgina, fes vinyetes com si fos un àlbum de cromos i dibuixa a cada marc petits detalls dels llocs que visitis.

8. Escriu allò que sentis i que et cridi l’atenció, per exemple un venedor ambulant que passa cridant, un vianant que et fa un comentari o la música que escoltes mentre dibuixes.

9. Dibuixa als teus companys de viatge.

10. Dedica una pàgina sencera a fer col·leccions d’objectes. Si vas a Cuba, pots fer una composició amb els característics cotxes clàssics, i si vas a Etiòpia, pots optar per les creus de Lalibela, per exemple.

11.El menjar és un gran recurs artístic. Seu a taula amb el quadern i abans de menjar els aliments, dibuixa’ls i deixa constància del nom del plat, la recepta o les teves impressions.

12. Incorpora elements gràfics. Una bona idea és demanar que et posin un segell als museus que visites o als restaurants. Si dibuixes uns músics, demana’ls que et signin en el quadern.

Després del viatge:

13. Repassa el quadern i, si no ho has fet durant el viatge, identifica cada dibuix amb el nom del lloc i la data. Potser no et sembla una informació rellevant, però amb el temps ho agrairàs.

14. Pots aprofitar per enganxar els bitllets de transport o les etiquetes de les ampolles que hagis begut. A mi m’agrada posar les de les cerveses.

15. Abans de guardar el quadern, posa un títol i escriu en el llom la data i la destinació. Així el podràs identificar fàcilment. Jo utilitzo un marcador blanc per fer-ho.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×