Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

L’estiu també és temps d’anar al mercat i cuinar en família

Visualitzacions 2.42Kırşehir

LOURDES CAMPUZANO, periodista

Aviat acabarà l’escola i els més petits de la casa començaran vacances. Tindreu més temps per gaudir d’estones en família: anar al parc, fer sortides a la natura… i, per què no, per anar tots plegats a comprar al mercat i cuinar junts. Convertir una rutina de la vida diària en una experiència divertida és una bona oportunitat per gaudir en família i aprendre plegats. No us ho sembla?

Perquè a la cuina els infants aprenen. Han de practicar la lectura, perquè per cuinar un plat han de llegir primer la recepta. Han de posar en pràctica els coneixements de matemàtiques que han après a escola, perquè han de comptar i mesurar les proporcions dels ingredients que necessiten per preparar-lo. I també desenvolupen habilitats motores en manipular els aliments per netejar-los, pelar-los, tallar-los…

I, per sobre de tot, cuinar és una oportunitat fantàstica per aprendre hàbits d’alimentació saludables, per saber quins aliments necessita l’organisme i com s’han de cuinar. Per tenir èxit en aquesta empresa i aconseguir que no tan sols cuinin l’àpat, sinó que també se’l mengin, és important implicar els infants en el procés des del principi: hem de decidir amb ells què preparar i anar tots al mercat a comprar els aliments necessaris.

A Barcelona tenim el privilegi de disposar d’una àmplia xarxa de mercats municipals on podem comprar una gran varietat de productes frescos, de qualitat i de proximitat. N’hi ha 39 repartits per tota la ciutat, alguns d’ells autèntiques obres arquitectòniques, reflex de l’època en què van ser construïts. Ben segur que en teniu un a prop de casa, perquè n’hi ha a gairebé tots els barris.

Que el vostre menut és molt mogut i teniu por de portar-lo al mercat perquè hi ha molta gent i haureu de fer molta cua? No hi ha problema! Durant la pandèmia, Mercats de Barcelona va instal·lar als diferents mercats unes càmeres per controlar l’aforament. Aquest sistema s’ha preservat per tal que ara puguem saber en línia i en temps real el grau d’ocupació.

Escenari d’activitats de tota mena

Els mercats municipals han evolucionat molt en els darrers anys i, en l’actualitat, són molt més que un punt de venda d’aliments. Han esdevingut un punt de trobada social i escenari de moltes i molt diverses activitats. Als mercats municipals de Barcelona s’hi fan, per exemple, tallers, exposicions, lectures poètiques i espectacles de tota mena, com actuacions musicals, de geganters, de dansa, i fins i tot una marxa nòrdica intermercats!

Com veieu, als mercats municipals no només omplireu la cistella, sinó que gaudireu d’activitats per a tots els gustos. Us calen més arguments per anar-hi?

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×