Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

cafe especialitat

Descobriu tots els secrets del cafè

Visualitzacions 733

OLAYA MARÍN

Beure un cafè és per a molts un moment especial del dia: preparar-lo amb calma, gaudir de la seva olor i sentir el seu sabor. Però també és cert que amb les presses del dia a dia, moltes vegades aquest moment passa a ser rutinari. Els beneficis que ens aporta el cafè són molts gràcies als seus nutrients i les seves fonts d’antioxidants.

El cafè més consumit a Catalunya és el torrefacte o el mescla, un cafè molt torrat amb sucres afegits. El sabor fort i amarg d’aquesta varietat és el que nosaltres associem amb el gust fort i amarg del cafè. Si el que busquem és un cafè més natural i sa, s’hauria d’optar pels cafès d’especialitat. 

Què és el cafè d’especialitat?

És un tipus de cultiu propi de cada regió on s’apliquen els coneixements locals i històrics de cada població. Multitud de factors afecten el resultat del gra: l’altitud, la temperatura, el tipus de terra, i fins i tot les plantacions properes a la planta del cafè, hi aporten matisos diferents.

Normalment els grans verds de cafè arriben aquí sense torrar, ja que serà cada fàbrica o botiga la que s’encarregarà del procés final. La diferència amb els cafès mesclats o torrefactes és que aquests grans només es torraran fins al punt necessari, d’aquesta manera s’aconseguirà un sabor i un aroma característics. Es recomana no consumir el cafè més d’un o dos mesos després d’haver-lo torrat, ja que si no se’n perdran tots els matisos. 

cafe especialitat
Com preparar el cafè

Segons quina cafetera utilitzeu, obtindreu un sabor diferent. Si feu servir les cafeteres expresso trigareu menys temps i el cafè serà més intens. D’altra banda, amb les franceses en necessitareu més i obtindreu un cafè més fluix. 

La més òptima i rendible és la típica cafetera italiana. Tot i que el seu funcionament sembla fàcil, cal tenir cura per evitar que el cafè es cremi, ja que arriba a unes temperatures molt altes que no podem controlar. Per obtenir el millor cafè, us proposem seguir els següents passos:

1. Escalfeu prèviament l’aigua fins que arribi al punt d’ebullició.

2. Ompliu el dipòsit sense sobrepassar la vàlvula de seguretat.

3. Afegiu el cafè a l’embut sense que quedi compacte. 

4. Tanqueu bé la cafetera i poseu-la a foc mitjà amb la tapa oberta. 

5. Apagueu el foc quan el dipòsit del cafè sigui ple. És important no deixar-lo més temps bullint perquè si no es cremarà. 

6. Deixeu reposar el cafè a la cafetera durant un parell de minuts i serviu-lo. 

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×