Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Deures a l’estiu? Uf…

Visualitzacions 1.36Kırşehir

LAIA SANTANACH I SABATÉS

Directora Centre Kumon Barcelona-Sant Gervasi-Galvany

L’inici de les llargues vacances estiuenques enceta un debat recurrent entre les famílies entorn dels “deures d’estiu”. Després de més d’un any de pandèmia, la fatiga s’ha instaurat en la majoria de les nostres llars. Per això, a l’hora de plantejar-nos l’estiu dels nostres fills, aquest podria semblar-nos un bon argument per aplicar la màxima italiana “il dolce far niente” (“la dolçor de no fer res”) a temps complet.

D’altra banda, cada vegada són més els experts que afirmen que als nens que han dut a terme alguna activitat cognitiva al llarg de l’estiu, els costa molt menys tornar a agafar el ritme quan es reincorporen a l’escola. De fet, un estudi elaborat conjuntament per les universitats de Missouri i Tennessee (Reading Psychology, setembre del 2010), confirma que deixar de llegir a l’estiu comporta una pèrdua de riquesa lèxica, fluïdesa i comprensió lectora que suposa un retrocés d’entre dos i tres mesos en aquesta destresa. El mateix passa en l’àmbit de les matemàtiques, sobretot en el càlcul.

Si bé avui en dia hi ha un cert consens en el fet que els tradicionals deures d’estiu que ocupaven bona part de les nostres tedioses tardes d’agost són una fórmula que ha quedat obsoleta, i així ho corrobora una extensa bibliografia pedagògica en què s’afirma que l’educació ha de ser personalitzada i s’ha d’adaptar als diversos ritmes d’aprenentatge de cada infant, també hi ha un cert consens en el fet que pretendre no estimular les habilitats mentals durant dos mesos llargs cada any pot tenir conseqüències negatives en el camp cognitiu dels nostres fills.

I doncs? Entre poc i massa… en la mesura justa!

Durant el curs, els infants compaginen una llarga jornada escolar amb diverses activitats extraescolars i és evident que, arribat l’estiu, s’han guanyat un ben merescut descans. Tanmateix, l’època estival és llarga i abandonar del tot les nostres rutines pot fer molt dura la tornada de les vacances escolars. Dedicar uns trenta minuts al dia a aquelles activitats que estimulen la nostra ment no hauria d’estar renyit amb gaudir del mar, la muntanya, jugar amb els amics, visitar museus, fer excursions… i, sobretot, compartir temps en família.

N’hi ha prou amb dedicar una estona al dia a la lectura per millorar la concentració, enriquir el vocabulari, i en conseqüència, estimular la comprensió lectora i la creativitat dels nostres fills. Així mateix, el càlcul ens ajuda a desenvolupar la seva agilitat mental, la memòria a curt termini i el pensament lògic. L’estiu ens brinda el temps i l’entorn idoni perquè les famílies puguem donar resposta a les necessitats i interessos dels nostres fills, sense horaris atapeïts ni interminables hores d’estudi. I encara ens quedaran hores i hores per gaudir del lleure i l’oci en família!

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×