Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

On podem trobar la sort?

Visualitzacions 868

Si continuem buscant totes les coses que donen sort i que ens poden afavorir en trobarem moltes, i potser sí que amb elles podríem confeccionar un collaret de bona sort (en castellà, un abalorio), que no és res més que ajuntar tot un reguitzell de coses o de pensaments que ens poden ajudar positivament.

Ja sabem que hem d’intentar deixar apart la mala sort i ni tan sols l’hem d’esmentar. Però, si ara ho farem, serà perquè quedi clar quines podran ser les nostres perspectives de sort en el futur.

I ara ens podríem preguntar, tenen raó els supersticiosos? Els hem de fer cas o hem de fugir de les seves “amenaces” com gat negre que fuig? Penso que està molt clar que ser supersticiós pot portar mala sort, per allò d’estar pendent del que ens pot arribar a passar. Però, curiosament, estar ben informats també pot reduir el nostre marge de mala sort i ens pot afavorir. Tot depèn de la prevenció amb què ens agafem les coses. La superstició, en el fons, no és res més que tot allò que se superposa i queda d’una tradició llunyana i oblidada, però que és important que tinguem en compte.

Fer girar un paraigües dintre d’una casa sembla que no hagi de ser perjudicial, però circumferència implica un quadrat, inscrit en aquesta anomenada quadratura del cercle, i un quadrat no és res més que una lluita sostinguda de quatre angles que estan en contraposició i que intenten anul·lar-se. Fer girar un paraigües a sobre dels nostres caps no és recomanable, com tampoc ho és posar-se sota un ventilador de sostre de quatre braços (de tres seria molt diferent), i pel mateix motiu. Ho he comprovat en alguna ocasió sonada. Un sopar tranquil i agradable s’ha convertit en una guerra campal en accionar l’interruptor del ventilador de torn. No us ho recomano.

Trencar un mirall també té els seus perjudicis. S’ha d’anar en compte, sobretot quan el mirall, ves a saber per què, es fa a trossos inesperadament. ¿És l’excés d’energies de qui el trenca el que ocasiona el desastre i fins i tot la trencadissa del nostre espill? Jo diria que sí, i a aquest fet, com auguren els supersticiosos, pot anar seguit d’esdeveniments perniciosos o no favorables que poden tenir llarga durada. Cal anar en compte!

Els set anys de vaques magres i els set anys de vaques grasses també tenen el seu significat. Diu la tradició popular que cada set anys hi ha canvis i que fins i tot les cèl·lules del nostre cos canvien del tot a partir d’un període similar. Però, el que ensenya la història bíblica atribuïda a Josep d’Egipte és que cal ser previsor quan hi ha abundància i estalviar per després poder sortir-nos-en quan hi ha escassetat.

Diuen també els manuals de la sort que els trèvols de quatre fulles porten sort, però és que és realment extraordinari trobar aquests petits pètals que normalment són de tres fulles i que de tant en tant en fan quatre. I tot i que ara els enginyers agrícoles ja saben fabricar-los, continua sent molt més estimulant trobar-ne un. Els trèvols de quatre fulles existeixen, i trobar-los ens predisposa a viure positivament i torna a ser un cop de sort.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×