Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

cops-de-sort

Trobar la sort

Visualitzacions 845

Potser les paraules cop de sort impliquen una irrupció inesperada en la nostra vida, però, en realitat, també podem invocar la sort i propiciar-la. El que està clar és que la sort té el seu rumb i fa les seves giragonses i, per tant, hem d’intentar olorar-la i seguir-la gairebé de manera devota.

Serà lògic, per tant, que puguem seguir preparant la nostra vida per a la millor sort i hi ha molts mètodes per fer-ho. Un dels més importants és el que està relacionat amb els espais que ens ocupen, o potser seria millor dir els espais que nosaltres omplim al llarg de la nostra vida.

Ara que el fengshui està de moda (fa anys ningú sabia el que era, ni tan sols els xinesos, perquè Mao Tse-tung el va prohibir), cal que recuperem tots aquells conceptes que també són nostres i que sempre ens han acompanyat. Crec que el fengshui és tota una màgia i cal tenir-lo en consideració. A més, el fengshui està ple de lògica, com lògica tenien aquells xinesos que fa més de tres mil anys buscaven el millor lloc per enterrar els seus morts, no fos que els corrents de vent i l’aigua (fengshui vol dir exactament això) s’ho emportessin tot.

També nosaltres, els occidentals, sabem fins i tot per pur instint que hi ha terrenys dels quals cal fugir, i que on passa el riu millor no posar-s’hi, i si podem construir la nostra casa protegida, millor.

Sempre hem sabut que canviar de lloc els mobles de la casa pot portar sort i fins i tot és convenient. És una manera més de fer neteja i de ventilar-ho tot, perquè a tots ens agrada estrenar, i són moltes les vegades que abans d’anar a viure a una casa li donem, com a mínim, una mà de pintura.

cops-de-sort
cops-de-sort

A moltes poblacions, per primavera normalment, s’organitzen festes amb foc i es fumiguen les cases i els carrers amb la intenció de netejar energies.

Ai, aquest món de les energies mereix un capítol especial, i si ens hi fixem una mica, ens adonarem que existeixen moltes pràctiques per fer-ho. Que els mals esperits cal deixar-los a fora i les bones vibracions han de tenir la porta oberta.

En aquest sentit, és molt útil tenir ben tancades totes les comportes de la casa que ens connecten amb mons subterranis. Si mantenim la tapa del wàter oberta o no posem taps a cada forat del lavabo, serà molt fàcil que les bones energies que ens entrin per la porta i per les finestres es puguin escapar per allà. De la mateixa manera d’aquests orificis en poden sortir olors i negativitats, com és molt fàcil d’entendre. Tanquem, doncs, les portes a tot allò que sigui negatiu i preparem-nos per al millor.

Ventilem-ho tot, cremen encens del bo o fumiguen la casa amb un manat d’herbes purificadores, o passegen el fum dels pals del palo santo americà per tota la casa, i fem la senyal de l’infinit a cada cantonada.

Netegem amb sal, aquesta substància que tot ho conserva i que ha donat nom al nostre salari. Donem-nos banys amb aigua i abundant sal grossa i recordem tots aquells rituals amb sal que fa uns anys es tenien en compte. D’aquí, prové el sal pas, una autèntica maniobra per netejar-ho tot i netejar a fons.

Posem-nos al costat del mar o del riu i invoquem totes les velles deesses, les ondines, ser en aquests confins ens donarà molta sort i ens alliberarà de les pitjors aventures.

De  tant en tant, aixequem el volum de la nostra música preferida i com si es tractés d’un teatre, alliberem-nos de totes les emocions contingudes que poden haver en el nostre espai més proper.

No deixem, doncs, que el mal rotllo ens habiti i creem per a nosaltres mateixos i per al nostre entorn un ambient pur i saludable. La sort, aquesta energia misteriosa, ens ho agrairà de moltes maneres. Vinga!

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×