Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

“L’herbolari es distingeix perquè coneix les plantes en el seu estat natural”

Visualitzacions 390

OLAYA MARÍN

Conversem amb la família Teixé Ferran, propietaris dels herbolaris Manantial de Salut, dedicats a l’estudi, la divulgació i la venda de plantes medicinals i productes naturals.

– Com va néixer Manantial de Salud?

El primer herbolari familiar es va obrir al públic l’any 1923: era l’herbolari Santa Caterina, situat al carrer del Tragí i regentat per Josep Ferran Ferrer. El seu fill Josep i la seva dona, la Trini, eren uns apassionats dels beneficis de la medicina natural i van seguir amb el negoci, fins que finalment van crear la marca Manantial de Salud l’any 1950 en un petit establiment del carrer dels Mercaders. La bona acollida per part dels clients i la gran acceptació dels remeis tradicionals ens han fet créixer i situar-nos actualment a diferents barris de Barcelona i rodalies. Ara ja som la quarta generació i, tot i que ha augmentat el ventall de tipus de productes naturals, seguim mantenint les nostres arrels i recomanant les plantes medicinals, aromàtiques i culinàries.

– Quina importància tenen actualment els herbolaris? 

Els herbolaris han anat canviant paral·lelament amb la demanda de les persones i les necessitats adaptades al ritme i l’estil de vida actual. Les plantes segueixen tenint molt interès, però s’han anat introduint altres tipus de presentacions que en faciliten l’ús. Els comprimits, les càpsules i els extractes líquids fets d’ingredients vegetals estan presents als herbolaris, les botigues de dietètica, les farmàcies i, fins i tot, als supermercats. L’herbolari es distingeix perquè coneix les plantes en el seu estat natural, les propietats que presenten, les indicacions, les contraindicacions i la forma d’utilitzar-les. Se segueixen recomanant les infusions com a primera opció per prevenir i tractar afeccions i problemes de salut lleus. 

– Què aporta la fitoteràpia?

La fitoteràpia és la base de la medicina. Aporta principis actius amb propietats provades i documentades amb acció preventiva, pal·liativa i curativa. Actualment hi ha molts estudis que certifiquen les propietats de les plantes que ja utilitzaven els nostres avantpassats per tractar les patologies i les afeccions que patien. 

– Quins són els remeis més demandats?

Com a herbolaris són les infusions. Ens demanen preparats per facilitar les digestions o herbes relaxants per ajudar a agafar el son. També les que són depuratives de l’organisme i ajuden a protegir el sistema respiratori. 

– Com es pot connectar amb la natura vivint a la ciutat?

Sempre que es pugui, recomanem anar al bosc, passejar, respirar, abraçar els arbres i connectar amb la natura. Els que vivim a Barcelona tenim Collserola, un gran pulmó per carregar-nos d’energia i salut.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×