Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

“El millor per iniciar-se en el ‘zero waste’ són els productes sòlids, com per exemple el gel i els xampús en pastilles”

Visualitzacions 909

OLAYA MARÍN

Entrevistem a Virginia Alpuente, una de les fundadores de la botiga Refill Zero del barri de Sarrià.

 

Per què vau decidir obrir una botiga de productes zero waste?

Estàvem preocupades pel consum de plàstic i el canvi climàtic i sempre anàvem a comprar productes de zero waste a altres barris de Barcelona perquè aquí a Sarrià no hi hi havia cap botiga. Al final ens vam engrescar i vam obrir la botiga per oferir els productes a la gent del barri.

Quins productes oferiu? 

En tenim a granel i empaquetats. Els que tenim a granel són productes ecològics per a la neteja de la llar i per a la higiene personal. Tenim des de detergents fins a rentavaixelles. També tenim els empaquetats amb envasos sostenibles, com ara cremes facials o corporals. Ho tenim tot reciclable perquè volem generar el menor impacte possible al medi ambient. Intentem que tots els nostres productes siguin ecològics i de kilòmetre zero.

Quin avantatge té comprar a granel?

Redueixes entre el 80% i el 90% dels plàstics. Si compres un detergent, aquest envàs l’acabaràs llençant. Està demostrat que molts envasos que es llencen al contenidor groc no es reciclen perquè porten diferents tipus de plàstic i és molt costós. Al final, comprant a granel reutilitzes l’envàs. Tots els nostres productes tenen el segell EU Ecolabel, que certifica que no són productes nocius pel medi ambient.  

Cada vegada hi ha més gent que vol canviar els seus hàbits?  

Totalment. Ara a la botiga el nostre perfil majoritari són mares d’uns 35-50 anys que es preocupen pel medi ambient. Normalment, hi ha una fase inicial en què la gent ve a la botiga a informar-se i veure com funciona. Moltes persones se sorprenen perquè no hi ha gaire diferència de preus si ho comparem amb algunes marques convencionals. Per facilitar que la gent compri a granel, oferim envasos reutilitzats que anem recollint de la gent que ve a la botiga. 

Els productes ecològics netegen tan bé com els productes clàssics, com ara el lleixiu?

Hi ha de tot al mercat. Nosaltres seleccionem productes molt efectius. La gent quan els prova veuen que la qualitat és molt bona. Es pot netejar la casa sense problema. 

Quins productes recomanaríeu per iniciar-se en el ‘zero waste’?

Recomanem detergent, rentavaixelles i algun producte pel terra a granel. Aquests són els tres bàsics per fer el canvi en la neteja de casa. També algun fregall,  ja que en fem servir molts per netejar els plats i estan fets amb plàstic que generen moltes micropartícules. 

I per a la higiene personal?

Per a la higiene personal, el millor per iniciar-se són els productes sòlids, com per exemple el gel i els xampús en pastilles. També aconsellem comprar un raspall de dents de bambú i un desodorant perquè els que venen a les botigues convencionals porten alumini i sals que no deixen transpirar la pell, de manera que provoquen problemes de salut. No podem oblidar el paper higiènic reciclat o de boscos sostenibles, que no estan blanquejats amb clor. No cal utilitzar paper blanc, ens hem d’acostumar a veure’l d’un altre color. 

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×