Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

15 Apr, Monday
0° Călărași

La quotidianitat dels estats alterats de consciència

Visualitzacions 1.75Kırşehir

Òscar Gil

Instructor de Kundalini ioga

Un dels frens més habituals quan hom es comença a obrir a noves experiències, diguem-ne espirituals o de creixement personal, és l’expectativa. Posem que fa un temps que medites, fas ioga, reps teràpies alternatives, etc., i a mesura que vas agafant confiança t’arriben les experiències d’uns i altres, cadascuna d’allò més inversemblant, des d’una perspectiva racional. Estats alterats de consciència, aviat s’haurà de revisar el qualificatiu, que es manifesten de manera ben diversa segons la persona.

Com a més habituals, i com una mera representació d’un conjunt inabastable, podríem esmentar els exemples següents, relativament comuns:

  • Experimentar sensacions físiques fora del comú, sigui com un formigueig a diferents parts del cos, pressió a la part alta del cap, escalfor o fred sobtat a les mans, etc.
  • Sentir-se alienat d’un mateix, com veient la vida en perspectiva, en tercera persona.
  • Sentir estats de pau indescriptibles, de serenor, de connexió amb un mateix.
  • Veure, sentir, viure escenes d’imatges que no tenen res a veure amb la vida actual, o de llocs llunyans.
  • Connectar amb certeses que es desconeixien.
  • Accedir a records que es perceben com d’altres vides. Tant si la persona hi creu com si no, té la sensació/percepció que aquesta ha estat una vivència pròpia.

De fet, avui dia aquest tipus d’experiències ja no estan vinculades a entorns determinats, i es poden parlar prou obertament, ja que gairebé tothom pot recordar alguna circumstància en què li ha passat alguna “experiència estranya”, en el sentit que no la pot explicar. Hi ha qui et parla que s’ha vist des de fora del cos mentre dormia, qui ha vist un familiar ja mort que li ha dit alguna cosa que no sabia i que després pot verificar com a certa, qui recorda haver sentit clarament les paraules que necessitava en el moment just sorgides del no-res, o aquella olor que la transportava a un estat determinat sense que fos possible que fos present.

En general són estats trobats, que no es busquen, sinó que esdevenen espontàniament, sense més ni més, i que es recorden de per vida pel seu impacte. Tenen quelcom que no es pot explicar, que ens sobrepassa i ens fa veure’ns i entendre’ns d’una altra manera, i amb una certa voluntat de mirar de reproduir-los o de bloquejar-los, segons com s’hagin viscut. Allò que es llegia en els llibres orientals d’espiritualitat de fa dècades com a experiències místiques, cada cop són més properes. Algun cop t’ha sobrevingut quelcom inexplicable que no has compartit mai amb ningú, potser pensant que era una bogeria o que t’ho havies imaginat? Sigui el teu cas o no, poc importa, alguna cosa està canviant quan aquests temes ja poden esdevenir converses de sobretaula.

www.oscar-gil.com

Entrada
You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×