LOURDES CAMPUZANO, periodista
Un dels clàssics de l’estiu és el cinema a la fresca. A la ciutat de Barcelona tenim moltes opcions per gaudir d’una pel·lícula a l’aire lliure i, sovint, sense haver de desembutxacar un euro: se’n fan a la platja (a la platja de Sant Sebastià, a la Barceloneta) però també en altres espais de la ciutat com el museu de Can Framis o el Centre Cívic Cotxeres de Sants.
Malauradament, però, aquesta no és l’opció ideal per a les famílies amb criatures petites perquè les sessions comencen, com molt d’hora, passades les nou de la nit i, justament per això, projecten pel·lícules són sobre temàtiques per a adults.
Per a les famílies amb mainada, hi ha altres opcions. Són iniciatives que, en molts casos, ja es fan durant tot l’any, però, no us sembla que venen més de gust fer-les a l’estiu, quan disposem de més temps?

CaixaForum, per exemple, organitza l’estiu dels petits cinèfils, un cicle per iniciar els petits en el món del cinema i educar la seva mirada amb les millors pel·lícules. Si el vostre fill és molt petit (tres anys) el podeu portar a veure Bill i Janet i altres cròniques marcianes, una sessió de cinc curtmetratges sobre marcians i naus espacials que permet treballar la tolerància i l’acceptació de la diversitat. Per als infants un pèl més grans (de més de cinc anys), teniu un clàssic: El Petit Príncep de Mark Osborne i per als més grans (més de 7 anys), Murmuris del cor del japonès Yoshifumi Kondô.
El més interessant de la proposta de CaixaForum és que no es tracta de veure una pel·lícula sense més ni més. Es tracta d’interpretar-la i gaudir-la. I per ajudar a les famílies a fer-ho, abans de cada projecció, l’equip educatiu de CaixaForum la presenta als espectadors i els convida a reflexionar.
A més, les famílies que volen preparar la sortida al cinema prèviament poden descarregar-se de la web una fitxa educativa que ofereix detalls del film que veuran i algunes propostes d’activitats per fer després de veure’l.
Podeu consultar la programació del petit cinèfil, projeccions, horaris i compra d’entrades aquí.
Descobriu com es fa una pel·li de dibuixos animats
I si aneu més enllà i, en comptes de veure una pel·lícula, descobriu com es fa, quina feina hi ha al darrere del que veieu a la pantalla? Només heu d’anar a Cosmocaixa i visitar La ciència de Pixar. Es tracta d’una exposició interactiva que ens mostra el procés de creació d’alguns dels personatges més cèlebres d’aquesta companyia d’animació i alguns dels professionals que els han fet realitat. Si hi aneu amb canalla, el millor és apuntar-se a la visita guiada en família “Els secrets de Pixar”. Podeu consultar horaris aquí. La ciència de Pixar es pot visitar fins al 3 de setembre.
