Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

I a l’estiu, juguem?

Visualitzacions 1.39Kırşehir

LAIA SANTANACH I SABATÉS

Directora Centre Kumon Barcelona-Sant Gervasi-Galvany

Malgrat que semblin cosa del passat, els jocs de taula continuen sent una alternativa d’allò més beneficiosa i divertida per gaudir d’una tarda ben educativa amb els nostres infants. L’estiu ens dona l’oportunitat i el temps per reunir-nos tota la família al voltant de la taula i passar-ho d’allò més bé mentre estimulem els nostres aprenentatges.

El joc és una activitat espontània, innata i plaent en tota criatura, es juga pel mer plaer de jugar, per la satisfacció de fer. A més a més, l’ajuda a conèixer, experimentar i comprendre el món que l’envolta. De jocs de taula n’hi ha de molts tipus i per a edats diverses, però tots tenen quelcom en comú: són tan divertits com beneficiosos!

Entre molts dels beneficis que podem anomenar, els jocs de taula ensenyen als nostres fills a saber guanyar, a aprendre a perdre, a cooperar i a acceptar i comprendre les normes. Així mateix, en funció de la tipologia del joc, podem potenciar les seves capacitats matemàtiques i lingüístiques, treballar la memòria, l’atenció i la percepció, així com la creativitat i la imaginació. 

Juntament amb tot aquest reguitzell d’avantatges cognitius, motrius i relacionals, els jocs de taula també ens poden ajudar a treballar el desenvolupament del pensament analític a través de la resolució de problemes, l’estratègia i la presa de decisions. I no oblidem que aquest temps de joc compartit enriqueix i enforteix la relació familiar.

Segurament per això, cada vegada hi ha més famílies que a la maleta de vacances no deixen de posar-hi algun joc de taula, a través del qual, petits i grans, compartim una situació i un moment que potser no serien possibles en altres circumstàncies. 

Un reflex de les múltiples bondats educatives dels jocs de taula, el podem trobar exemplificat en els escacs. De fet, països com Rússia, Turquia, el Canadà o l’Argentina han inclòs els escacs en el seu programa escolar, ja que hi ha infinitat d’estudis que demostren la seva eficàcia en el desenvolupament de les capacitats intel·lectuals (observo-penso-jugo) en edats primerenques. 

Així doncs, per què no juguem un mica aquest estiu? Potser ha arribat l’hora de treure la pols a aquells jocs de taula que tenim guardats al moble del menjador perquè durant el curs no trobem mai el moment apropiat per engrescar tota la família. Juguem?

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×