Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

I si explorem casa nostra ara que amb la pandèmia no convé sortir gaire?

Visualitzacions 755

LOURDES CAMPUZANO

Tot i que ja hi ha vacuna contra la Covid, tot fa pensar que encara hauran de passar mesos per poder tornar a la normalitat. Encara ens queden, doncs, molts dies i moltes estones per passar a casa. I fer-ho amb la canalla és tot un repte. A La Positiva volem facilitar-vos la feina i, per això, us proposem que animeu els vostres infants a explorar la casa. 

 

Fa uns mesos, durant el període de confinament més restrictiu, vaig escriure un llibret que convidava els infants a recórrer tots els racons de la casa per superar un seguit de missions amb l’al·licient d’anar acumulant punts.

I crec que ara, que ja podem sortir de casa però no gaire, que seguim sense poder viatjar gaire lluny i explorar nous indrets, encara segueixen vigents moltes de les propostes que conté Explorem casa teva! Aquí us n’avancem cinc.

Animeu el vostre infant a remenar dins de la seva capsa de joguines i a buscar-ne una que no hagi fet servir gairebé mai. Potser en té alguna de nova i tot! Ara és el moment d’explorar-la, de descobrir com funciona i de jugar amb ella…

I, de pas, aprofiteu per fer neteja. Ajudeu-li a triar les joguines que més li agradin, aquelles amb què vol seguir jugant. I fiqueu en una bossa aquelles que ja no fa servir perquè s’ha fet gran o perquè ja no li agraden tant per portar-les a l’escola o donar-les a un altre infant.

I ja que hi som, per què no feu el mateix amb la roba amb l’excusa de muntar una desfilada de models? Animeu el vostre petit que endreci el seu armari, s’emprovi aquelles peces que no sap si li van petites, també les que van petites als seus germans per veure si li van bé… i que desfili amb tots els models!

Així fareu feina, us ho passareu pipa, i podreu retirar la roba que ja no li va bé per donar-la a altres infants que la puguin fer servir.

Si no sap què és un plat saludable, llegiu amb ell el conte El nen que només menjava espaguetis. El trobareu a la web del portal FAROS de l’Hospital Sant Joan de Déu. 

Després, busqueu a internet o descarregueu-vos gratis el llibre Família! A cuinaaar! de la web del portal FAROS i trieu la recepta que més li agradi. Comproveu que teniu tots els ingredients a casa, renteu-vos les mans, poseu-vos el davantal i fil a l’agulla!

De ben segur que en alguna de les missions s’ha embrutat la roba… Doncs ha arribat l’hora de la bugada i de descobrir com funciona la rentadora.

Expliqueu al vostre infant què volen dir tots aquests dibuixos que hi ha al tauler de control de la rentadora, decidiu amb ells quin és el programa/dibuix més adequat i feu plegats la bugada. 

Sembla difícil, oi? Però és més fàcil del que sembla. Un dia que faci sol, trieu una habitació de la casa que tingui una finestra que doni al carrer i que just a l’altra banda de la finestra, a dos o tres metres de distància, hi hagi una paret blanca sense mobles. Tapeu la finestra amb cartrons o bosses d’escombraries i poseu un drap a la porta de l’habitació perquè la llum no entri per enlloc.

Només us quedarà fer un forat de la mida d’una moneda al cartró i seure a esperar. Què veieu a la paret del davant? Màgia! Hi veureu reflectit el carrer, i serà al revés!

 

Aquestes cinc missions són només un avançament d’Explora casa teva!. Si en voleu conèixer més, us podeu descarregar la guia completa.

Explora casa teva! és una adaptació d’una col·lecció de guies de viatge per a infants publicada per l’editorial Mediterrània i que compta amb cinc títols: Explorem Barcelona!, Explorem Girona!, Explorem Tarragona!, Explorem Lleida! i Explorem Menorca!. De manera que quan aquest maleït virus estigui sota control i ja puguem tornar a sortir i viatjar sense por ja teniu plans: explorar les capitals de les quatres províncies catalanes! 

Per anar fent boca, aquí podeu veure un parell de capítols/sortides de la guia Explorem Barcelona!

 

___

Imatge principal: Lourdes Campuzano

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×