Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Coneix l’exposició «Jamais. Óscar Dominguez & Pablo Picasso» del Museu Picasso

Visualitzacions 464

REDACCIÓ

L‘exposició sobre el recent retrobat objecte surrealista Jamais [Mai] d’Óscar Domínguez que es va inaugurar el passat 14 de juliol al Museu Picasso, es prorroga i es podrà visitar fins el 7 de març de 2021. La mostra recupera l’atmosfera de la innovadora i sorprenent Exposition internationale du surréalisme de 1938 i recorda l’actuació que la «ballarina surrealista» Hélène Vanel va fer la nit de la inauguració. Més de 28.000 persones ja han visitat la mostra i han descobert la fascinant història del gramòfon Jamais que el pintor canari va regalar al seu amic Pablo Picasso vers l’any 1945.

En motiu de l’exposició, Sònia Gómez ha creat una performance coreogràfica, Encontres amb Hélène Vanel, que evoca l’actuació que la «ballarina surrealista» Hélène Vanel va fer la nit de la inauguració. Aquesta activitat estarà disponible a les sales de l’exposició, a partir del dia 14 de novembre, on uns codis QR donaran accés a les actuacions. L’activitat també es podrà seguir des de casa a través de les xarxes socials i el web del Museu Picasso.

museu picasso
Encontres amb Hélène Vanel, Performance coreogràfica a càrrec de Sònia Gómez amb motiu de l’exposició

El gramòfon Jamais d’Óscar Domínguez va causar tanta sensació a l’Exposition internationale du surréalisme com el Taxi pluvieux [Cadillac plujós] de Salvador Dalí o els 1.200 sacs de carbó que hi havia suspesos al sostre de la sala principal. Es va donar per desaparegut durant molts anys, però un reportatge fotogràfic que Nick de Morgoli va fer l’any 1947 al taller parisenc del pintor del Guernica va permetre seguir-ne el rastre fins a poder-lo mostrar a les sales del Museu Picasso amb tot el seu esplendor, completament restaurat per Reyes Jiménez, responsable del departament de Restauració i conservació preventiva del Museu Picasso.

El surrealista Óscar Domínguez va transformar un gramòfon Pathé de pavelló en un objecte eròtic i hipnòtic, inquietant i enigmàtic. Fa la impressió d’haver esculpit i desmembrat un cos femení per tal de situar-ne els pits al plat giratori, accionar el braç de l’aparell amb una mà i, sobretot, fer que el pavelló engolís aquest cos de manera que l’única part visible en fossin les cames, o més aviat els peus, calçats amb sabates de taló.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×