Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

exercici casa

Com fer esport des de casa sense fer-te mal ni tirar la tovallola abans d’hora

Visualitzacions 271

HADA MACIÀ

Potser perquè vam fer més pastissos que mai o per les hores que vam passar al sofà mirant Netflix. Però les dades no enganyen: segons una enquesta de la Societat Espanyola per l’Estudi de l’Obesitat (SEEDO) el passat confinament el 44% dels ciutadans del país van pujar de pes, la majoria entre un i tres quilos. Els experts culpen a l’estrès i a l’avorriment, que ens van empènyer a menjar més i menys saludable, però també a la reducció dràstica de l’activitat física. No obstant això, també van ser molts els que van saber adaptar-se a la situació, aprofitant el tancament per seguir una alimentació equilibrada i per buscar noves maneres de fer esport des de casa.

Quan preguntem a l’entrenador personal Alejandro Marcet sí creu que durant aquests dies d’incertesa és important mantenir-se actiu ens respon contundent: “Totalment. No hem de trencar amb la rutina”. L’expert barceloní, llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, remarca que podem continuar entrenant-nos des de casa o fins i tot a l’aire lliure. “Encara que ens confinessin, des de casa es poden fer moltes coses, com ara seguir classes en línia des de YouTube”, declara Marcet, qui a part de preparar programes personalitzats pels seus clients, comparteix a través de les seves xarxes socials diferents rutines i exercicis per fer a casa.

exercici casa

Són molts els professionals del camp de la salut que insisteixen en el fet que l’alimentació i l’esport són dues de les branques més importants per aconseguir una salut òptima i prevenir malalties diverses. ¿Però què és el primer que hem de tenir en compte a l’hora de començar a fer esport a casa? “És primordial conèixer quines són les nostres limitacions, com per exemple, saber si tenim alguna lesió que pot dificultar l’entrenament”, explica Marcet. L’expert també insisteix en la importància de la planificació. Tres entrenaments de mitja hora a la setmana haurien de ser suficient per començar a notar canvis, però en aquests s’ha de treballar amb intensitat i escalfar i estirar adequadament. “És important tenir el cos a una temperatura adequada i unes pulsacions correctes per no fer-nos mal”, afegeix.

La importància de l’espai

També és clau escollir un espai on puguem moure’ns bé i no molestem, com ara el saló. L’Alejandro Marcet recomana aquesta habitació perquè en ella normalment trobem mobles que poden ajudar-nos en el nostre entrenament. Així és, no fa falta deixar-nos els calés en nous estris per començar a fer esport des de casa. “Una taula i una cadira fortes poden ser molt útils per la nostra rutina esportiva”, declara l’expert. I ens posa un exemple d’exercici que podem fer amb un d’aquests mobles: ens col·loquem d’esquena a la cadira i posem els palmells de les mans a la vora del moble. Un cop col·locats, flexionem els colzes cap enrere per treballar els tríceps, tal com es mostra a la imatge.

Per mantenir la motivació, el nostre expert de referència desaconsella que comencem fent esport cada dia sense cap jornada de descans, ja que fent-ho així podem arribar a lesionar-nos. “Ser massa exigents és contraproduent. Millor entrenar a poc a poc i gaudir dels dies que tinguem d’entrenament”, conclou. 

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×