Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

biocultura

Més de 3.500 persones assisteixen a la Fira BioCultura ON

Visualitzacions 540

OLAYA MARÍN

Del 21 al 23 de gener es va celebrar la Fira BioCultura ON en un format totalment virtual. Més de 3.500 persones, 1.600 d’elles professionals, van assistir a les 171 activitats i xerrades que s’hi van desenvolupar. A més, les 54 empreses participants van dur a terme 158 trobades comercials a l’espai de networking.

Durant els tres dies de fira va haver-hi activitats per a grans i petits: moda sostenible, energia renovable, banca ètica, projectes cooperatius, cosmètica econatural, horts escolars, cinefòrums, etc. Si no hi vau poder assistir, en unes setmanes es podrà accedir a un nou espai virtual per tornar a veure totes les activitats. 

hort ecologic escolar
Foto: Montse Escútia
Horts ecològics escolars 

Montse Escútia va parlar dels horts ecològics escolars. “Tots els avantatges que presenta el conreu d’un hort (el treball a l’aire lliure, el contacte amb la natura, l’exercici físic suau, la satisfacció personal de produir aliments, etc.) es multipliquen si la feina és compartida i es desenvolupa dins d’un centre educatiu”, ens explica. 

Remarca que és un espai ple d’oportunitats, ja que els nens i nenes poden adquirir continguts i competències d’una forma amena i divertida: “Sembrar una llavor de pèsol i veure com creix fins a donar els fruits és una lliçó perfecta del cicle de la vida”.

Assegura que la implicació de tota la comunitat educativa a l’hora de crear un hort escolar és imprescindible. “S’ha d’estudiar simultàniament la possibilitat física de tenir un hort per poder decidir el model i d’altra banda, tenir present de quina manera es vol “explotar” pedagògicament aquell hort. El creixement de l’horticultura urbana ha permès que es desenvolupin models d’hort per a tot tipus d’espais, i l’escola ho pot aprofitar”.

biocultura on 2021
Foto: Yolanda Muñoz del Águila
Cosmètica econatural

La cosmètica econatural també va tenir un paper central a la fira. L’expressió cosmètica natural va ser creada per Marga Roldan i Maria Escutia per englobar la cosmètica elaborada amb productes naturals i/o ecològics. Segons explica Yolanda Muñoz del Águila, els beneficis d’aquests productes són molt variats, però en destaca tres: els efectes duren més que els de la cosmètica convencional; beneficien la nostra salut perquè contenen principis actius que afecten de manera positiva el nostre organisme; i per últim, tenen cura del medi ambient. 

Un dels ingredients més importants dels cosmètics econaturals són els olis vegetals. Aquests s’obtenen de l’extracció mecànica de fruits, llavors i ossos, com ara l’oli d’oliva. “Els olis vegetals obtinguts de primera extracció en fred i ecològics aporten a la pell omegues 3, 6, 9 i 5 i vitamines A, D, E, F, entre d’altres. Cadascun d’aquests té diferents propietats perquè té la seva pròpia composició. Si escollim el millor per al nostre objectiu, aconseguirem elaborar cosmètica d’alta qualitat”, recalca.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×