Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Fruites i verdures que trobaràs al teu mercat durant aquesta tardor

Visualitzacions 412

OLAYA MARÍN

Arriba la tardor i amb ella un munt de nous aliments de temporada. És una estació per establir noves i velles rutines, alhora que veiem com els dies són més curts i freds. És per això que a aquesta temporada de l’any trobem fruites i verdures amb una gran quantitat de vitamines i nutrients que ens aporten l’energia i la vitalitat suficient per front a aquests nous canvis. Les coneixes?

Bolets

És l’època en què podem trobar una gran quantitat i varietat de bolets. Són coneguts per ser rics en ferro, fòsfor, iode, magnesi, seleni, calci, potassi, zinc i vitamines del grup A i B. És un aliment que compta amb una gran quantitat d’aigua, proteïnes i fibra. Normalment es consumeixen a la planxa, però trobareu un munt de receptes en què els bolets són els protagonistes. A més, tindreu l’excusa ideal per anar a la muntanya a buscar-los i gaudir de la natura.

El color marró, el gran protagonista

Normalment associem la tardor amb el marró, ja sigui pel color de les fulles o pels diferents aliments, com la carabassa, les pastanagues o els moniatos. Sabies que la carabassa és una fruita? Això fa que sigui un aliment perfecte per a les cremes de verdures, però també per elaborar una gran quantitat de postres!

No podem oblidar la fruita seca, que arriba acabada de collir, com per exemple les castanyes que aporten una gran quantitat d’energia diària i que són ideals per fer front als vespres més freds. Les avellanes ajuden a compensar el colesterol i tenen una gran quantitat de vitamina E. Però si el que volem és proteïna o evitar els refredats, podem optar pels pistatxos.

Verdures i fruites que no faltaran a la nevera

A la tardor també comencen a estar disponibles les primeres bledes, espinacs, coliflors, bròquils i naps, entre molts d’altres. Són aliments que tot i que normalment es consumeixen bullits, també es poden menjar en amanides o saltats durant poca estona a la paella. Un dels superaliments d’aquesta època és la col kale, rica en antioxidants, calci, carotenoides, vitamines i altres nutrients. Ofereix protecció contra la diabetis, redueix l’estrès oxidatiu i la inflamació i ajuda a la pell. És una verdura que es pot menjar de diferents maneres: crua, al vapor, bullida, saltejada o en batuts i sopes.

Quines són les fruites que no ens podem perdre? A la tardor trobem una gran varietat de pomes i peres. També podem trobar les primeres taronges i mandarines, molt riques en vitamines. Però les grans estrelles de la temporada són la magrana i el raïm. La magrana és una fruita molt saborosa que ajuda a mantenir una bona salut cardiovascular, redueix el colesterol, millora la circulació de la sang i regula els nivells d’estrès. D’altra banda, el raïm és adequat per a les persones amb la pressió arterial alta i també per combatre l’envelliment i reduir el risc de patir una malaltia cardiovascular, entre molt altres beneficis.

Quines són les teves fruites i verdures preferides de la tardor?

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×