Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

La Fundació Julio Muñoz Ramonet es prepara per obrir-se per complet a la ciutadania

Visualitzacions 1.45Kırşehir

REDACCIÓ LA POSITIVA

Es preveu una adequació provisional com a avançada de la rehabilitació integral per esdevenir un centre de divulgació científica i cultural, i complir així la voluntat de Muñoz Ramonet

Al carrer de Muntaner, entre els de Marià Cubí i l’Avenir, trobem una fastuosa finca de més de quatre mil metres quadrats amb una casa senyorial centenària, una torre i un jardí preciós ple d’escultures. 

La Fundació Julio Muñoz Ramonet és un oasi de pau enmig de l’entramat urbà, que convida a aixoplugar-s’hi del soroll, el trànsit i l’estrès. El mur perimetral garanteix les condicions d’insolació de la vegetació, de temperatura i de silenci que el fan un lloc predilecte per a la varietat d’aus que hi nidifiquen.

Rehabilitació per esdevenir un espai d’art i ciència

Durant el primer semestre del 2023, es convocarà una licitació per executar obres de millora per obtenir la llicència extraordinària d’activitats del districte de Sarrià – Sant Gervasi i poder desenvolupar un programa d’activitats de divulgació d’art i ciència adreçat a persones adultes. 

L’adequació serà un avenç de la rehabilitació integral, prevista per a finals del 2024, per aconseguir la llicència d’activitats de pública concurrència i convertir-se en un punt neuràlgic d’activitat cultural, artística i científica.

La llarga carrera d’obstacles de la fundació

El 1991, quan el magnat Julio Muñoz Ramonet va morir, la família va ocultar la seva última voluntat, que va acabar sortint a la llum el 1994. Llavors es va crear la fundació, tal com ell demanava al testament, per conservar i gestionar el llegat que deixava a la ciutat de Barcelona, i que incloïa tota la finca i la col·lecció d’art que s’hi trobava a l’interior. Quan l’Ajuntament, en nom de la ciutat, va poder accedir a la casa, una gran part de la col·lecció ja no hi era. 

Els continus litigis judicials amb la família, que encara no han acabat, han fet endarrerir l’obertura a la ciutadania. Ara, es treballa per portar a terme els projectes de rehabilitació, programació i museologia per tal que, més de trenta anys després de la seva mort, els ciutadans i les ciutadanes de Barcelona puguin gaudir del llegat de Julio Muñoz Ramonet, com ell ho va voler.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×