Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Fusta per decorar la llar, una tendència permanent

Visualitzacions 486

OLAYA MARÍN

En els últims anys, la fusta ha esdevingut un element clau en la decoració de la llar. És tan popular perquè s’adapta a qualsevol espai, és resistent i tèrmica. A més, aquest material combina amb una gran varietat d’estils, com ara el nòrdic, l’oriental o el rústic. 

La fusta més utilitzada 

Actualment la fusta més utilitzada és la del roure. “Se la pot dotar de múltiples acabats treballant-la amb compte perquè no perdi l’autenticitat del material, optant per vernissos de baix impacte ambiental que no continguin isocianats i lliures de formaldehids”, explica Vertex Mobalco BCN a La Positiva

Segons com es talli la fusta, el dibuix pot variar. Pot tenir un estil més homogeni, amb diferents formes o amb tonalitats contrastades. Segons com vulgueu decorar l’espai, es pot optar per un dibuix o un altre.  

Des de CHM Interiorisme asseguren a La Positiva que els colors més utilitzats són els clars i els que tenen una aparença molt natural. Vertex hi coincideix i assegura que “en els acabats naturals es pot apreciar el tacte i la bellesa natural del material. Cada vegada més, es demanden fustes acabades amb vernissos o productes de gran duresa que no continguin dissolvents o fórmules volàtils perjudicials per a la salut i el medi ambient”.

Fustes ecològiques

Una decoració sostenible és possible, per aquesta raó cada cop hi ha més fustes ecològiques al mercat. “Hem de tenir un compromís amb el medi ambient i apostar per una producció neta i rebutjar materials que resultin altament perjudicials per a l’entorn. La fusta ens dona una connexió entre la natura i la vida domèstica. Aporta una sensació de calidesa a la nostra llar”, explica Vertex. “Per assegurar un consum responsable, cal que les fustes procedeixin de boscos gestionats de manera sostenible. S’ha de respectar l’època de tala per obtenir un material autèntic i ecològic”, afegeixen.

Usos de la fusta a la llar

Des de CHM Interiorisme expliquen que la fusta s’utilitza sobretot al dormitori i al saló-menjador. La fusta als dormitoris es troba als armaris, als capçals dels llits i a les tauletes de nit. També es pot incorporar als marcs dels quadres, als miralls i a l’estructura del llit per donar-li un estil més rústic i acollidor. D’altra banda, al saló-menjador la trobem a les taules, a les cadires i als mobles d’emmagatzematge.   

“Actualment s’utilitzen molt els laminats o els xapats similars a la fusta. Fins i tot trobem ceràmiques que imiten la fusta i que es fan servir a terra o a les parets”, afegeixen des de CHM Interiorisme. Aquests paviments ceràmics que imiten la fusta són molt utilitzats al bany, a la cuina i als exteriors, ja que són molt resistents i aporten calidesa.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×