Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

Recepta: GASPATXO DE SÍNDRIA

Visualitzacions 1.52Kırşehir

JESSICA I RICARD

Una recepta per fer un gaspatxo de síndria!

Ingredients (per a 4 persones):

– 500 grams de síndria 

– 150 grams de cireres

– 500 grams de tomàquet madur

– 50 grams de pa dur remullat amb aigua

– 1 pebrot verd italià petit

– 1 cogombre petit

– 1 gra d’all

– 1 ceba tendra

– un parell de cullerades soperes de vinagre de poma (al gust)

– un parell de cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra (al gust)

– sal, pebre i menta fresca

Elaboració: 

És un plat ideal per a l’estiu, d’elaboració fàcil, molt econòmic i en poc menys de trenta minuts el tindreu llest. Els ingredients els podreu trobar fàcilment en qualsevol botiga de barri, mercat o supermercat.

1. Talleu el pebrot per la meitat al llarg, traieu-ne les llavors i les parts blanques, que amarguen, i netegeu-ho bé amb aigua. Tot seguit, talleu-lo a trossets i reserveu-lo. No cal que el pebrot sigui gaire gran.

2. Peleu l’all i traieu-ne el germinat de dins, si voleu el podeu blanquejar prèviament per treure’n la fortor d’all cru (per fer-ho, escaldeu-lo tres vegades amb aigua i canvieu aigua cada cop). Talleu-lo per la meitat. Feu el mateix amb la ceba tendra. Guardeu-la per a després (també la podeu deixar macerar amb aigua freda i gel o amb vinagre perquè sigui més suau).

3. Renteu i peleu els tomàquets madurs, els podeu escaldar prèviament perquè sigui més fàcil pelar-los fent una creu a la base. Podeu fer servir tomàquets de pera o algun altre tomàquet madur de temporada, consulteu la vostra botiga de barri, us podran assessorar bé.

4. Peleu i traieu totes les llavors de la síndria i talleu-la a daus. 

5. Peleu el cogombre i talleu-lo a rodanxes (en podeu treure les llavors si voleu). No cal que sigui gaire gran perquè la seva presència no predomini massa.

6. Col·loqueu tots els ingredients tallats dins del got de la batedora o robot de cuina. Afegiu-hi el pa dur prèviament remullat amb aigua, el vinagre, l’oli, el pebre acabat de moldre i la sal. També ho podeu anar afegint a poc a poc mentre ho aneu triturant, i hi podeu afegir unes fulles de menta fresca. Aneu batent tots els ingredients fins a aconseguir una barreja ben homogènia. Tasteu-ho i, si cal, rectifiqueu de sal, pebre, oli o vinagre. Si veieu que queda massa espès hi podeu afegir un rajolí d’aigua mineral. I si us agrada que quedi ben fi i sense impureses, ho podeu passar per un colador de malla o xinès, o el que tingueu a mà.

7. Seguidament fiqueu-ho a la nevera en un recipient hermètic o en bol ben enfilmat i deixeu-ho refredar almenys un parell d’hores. 

Presentació:

Serviu-ho en bols o altres recipients que tingueu, ho podeu acompanyar o adornar amb boletes de meló, síndria i menta fresca, cireres sense el pinyol, maduixes o qualsevol altra fruita vermella de temporada i un rajolí d’oli oliva verge extra, un xic de pebre acabat de moldre i unes escames de sal de Maldon.

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×