Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.

La Revista            Qui som           Publicitat           Contacte

joguines nes i nenes nadal

Joguines no sexistes per a regalar als infants durant aquest Nadal

Visualitzacions 482

OLAYA MARÍN

Arriben les festes nadalenques i amb elles l’hora de fer regals als més petits. Hi ha algunes botigues que encara mantenen els típics catàlegs de joguines per a que els més petits de casa els vegin i demanin els seus regals. Tot i que cada vegada en trobem menys, és impossible no recordar la seva estructura: la primera part és rosa amb regals “per a les nenes” i la segona part és blava amb joguines “per a nens”. A la primera part es troben les nines, les cuines, els jocs per maquillar-se, els estris per netejar, etc. Mentrestant, a la segona part es troben els cotxes, les armes, els videojocs, etc.

Amb catàleg o sense catàleg, aquesta imatge es repeteix arreu: a les botigues, als anuncis de la televisió i a la vida diària. Si és nen li regalen una pilota de futbol, i si és una nena li regalen una nina amb un cotxet. Aquests rols de gènere també si li adjudiquen quan neixen: el rosa per a ella i el blau per a ell.

joguines nens i nenes
Com escollir una joguina no sexista?

Cada vegada més s’està intentant revertir aquests rols de gènere i s’aposta per regalar jocs no sexistes als infants. Voleu saber com identificar una joguina no sexista?

Des de la cooperativa Fil a l’agulla tenen un dossier per promoure els jocs i les joguines no sexistes. Un dels consells que donen a l’hora de comprar una joguina és “preguntar-nos quins valors, habilitats, actituds i rols fomenta i si afavoreix el seu desenvolupament integral (personal, relacional i social). Ser conscients que algunes joguines fomenten valors sexistes i violents i que podem regalar-ne que fomentin la igualtat i la cultura de pau”. Afegeixen que “s’ha d’afavorir que els infants puguin jugar al que vulguin, independentment del seu sexe. Es tracta de, a partir de les diferències personals de cada nen i nena, que puguin desenvolupar al màxim les seves capacitats i aptituds al marge dels estereotips imposats”.

Cinc consells per comprar regals per a nens i nenes

1. “És per a una nena o per a un nen?” Aquesta és la primera pregunta que heu d’evitar fer-vos a vosaltres mateixos o fer-li al personal de la botiga de joguines. No existeixen regals per a cada gènere, ja que a la vida adulta tampoc existeixen objectes per a homes i per a dones.

2. “És rosa, és una joguina per a nenes”. Els colors són colors, no marquen el gènere. Us pot agradar qualsevol color, igual que us pot agradar qualsevol menjar. Els colors el que fan és marcar encara més els rols de gènere.

3. Repensar les joguines. Quin ús se li dona a aquesta joguina? Com podem enfocar el joc sense per evitar caure en el sexisme?

4. Evitar escollir jocs que promoguin la violència o la cosificació de les dones.

5. Buscar joguines que fomentin la igualtat, la participació i els valors.

 

You don't have permission to register
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×